Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Najlepsza strona z terminarzem koncertów, wydarzeń kulturalnych, itd.

07.06.2015 20:58
1
Splitfire
27
Pretorianin

Najlepsza strona z terminarzem koncertów, wydarzeń kulturalnych, itd.

Witam,

Mam takie pytanie - znacie może jakąś naprawdę dobrą stronę z terminarzem wydarzeń kulturalnych? Mieszkam we Wrocławiu i muszę przyznać, że jestem negatywnie zaskoczony poziomem reprezentowanym przez większość serwisów. W praktyce wygląda to tak, że poszukując ciekawego eventu na wieczór trzeba przeglądać kilkanaście stron, na każdej znajdują się strzępki informacji. Albo przeglądać strony poszczególnych klubów.

07.06.2015 21:02
Mastyl
2
odpowiedz
Mastyl
161
Za godzinę pod Jubilatem

W Warszawie też jest z tym nędza. Są ewentualnie różne facebookowe profile, warto je polubić to będzie Ci przypominało co się ma dziać.

07.06.2015 21:15
Will Barrows
3
odpowiedz
Will Barrows
115
Senator

moze last fm

07.06.2015 21:27
4
odpowiedz
Splitfire
27
Pretorianin

@Mastyl
Warszawa też nie dorobiła się porządnej strony informującej o eventach? Niesamowite...

@Will Barrows
Last.fm jest spoko jeżeli chodzi o duże wydarzenia, ale chodzi też o mniejsze koncerty, mniej popularnych twórców.

07.06.2015 21:34
Mastyl
5
odpowiedz
Mastyl
161
Za godzinę pod Jubilatem

Warszawa wielu rzeczy się jeszcze nie dorobiła ;)

A ja mam wreszcie powód żeby założyć tego last.fma, bo do muzyki to miałem soundclouda.

07.06.2015 22:03
6
odpowiedz
Splitfire
27
Pretorianin

@Mastyl
Ja z Last.fm korzystam już kupę czasu, z... 10 lat? Jeśli nie więcej, ale mogę się mylić. Głównie do scrobblowania słuchanych utworów i podpowiedzi muzycznych. To ciekawe patrzeć jak w czasie zmienia się Twój gust muzyczny, a do tego jak nakarmisz bazę swoimi preferencjami to masz wręcz nieprzebrane źródło podpowiedzi nowych wykonawców + radyjko, które możesz puścić zawsze, gdy szukasz czegoś nowego.

08.06.2015 00:06
7
odpowiedz
zanonimizowany930719
83
Senator

No, lans jest zajebisty do wyszukiwania muzyki. Czasem uda mu się nawet trafnie zaproponować innego wykonawcę, który gra podobnie do jakiegoś naszego ulubionego bandu. Nawet jeżeli strzały będą dalekie, to zawsze można przekopać się przez konkretny gatunek. Na opcje koncertowe nigdy nie patrzyłem, ale jak ktoś jest uważny to może i to się przyda.

08.06.2015 02:52
😱
8
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

[offtopic]
Dzięki temu wątkowi wlazłem na lasta po dłuższej przerwie i widzę, że jest beta nowej wersji serwisu. A byłem pewien, że lans już umarł.
Fajnie by było jakby się odbili od dna, bo w ostatnich latach laścik strasznie podupadł, a mam spory sentyment do tego miejsca w sieci. Ładnych kilka lat temu to był prawdziwy szał, każdy scrobblował, na forach co drugi miał w sygnaturze link do profilu, nawet na GOLu był wątek seryjny, a potem się chyba ludziom znudziło. Teraz jak patrzę po profilach znajomych czy grupach to aktywność bardzo niewielka (choćby grupa GOL jest martwa od paru lat, a kiedyś tam ruch był całkiem spory), nowych użytkowników też jest chyba stosunkowo niewielu, większość to stare wygi, które zostały z przyzwyczajenia.
[/offtopic]

09.06.2015 16:36
9
odpowiedz
Splitfire
27
Pretorianin

@meelosh
Też mnie zaskoczyli parę dni temu nową wersją serwisu. Nie wiem od czego to zależy, ale na jednym urządzeniu mam wersję starą, na innym nową.

Niestety też mam takie wrażenie, że last.fm upada. Tak jak zauważyłeś - coraz mniej użytkowników, coraz mniejsza aktywność. Również mam nadzieję, że będą mieli jakieś "drugie życie" bo mam ogromny sentyment i przyzwyczajenie do tego rewelacyjnego serwisu.

Forum: Najlepsza strona z terminarzem koncertów, wydarzeń kulturalnych, itd.