Dawno nie robiłem tego typu wątków. Ciekawe, czy teraz czymś mnie zaskoczycie. Szukam jakichś gierek, których trzeba się troche poduczyć, zanim zacznie się czerpać pełnię szczęścia z gameplayu. Szukam zarówno symulatorów, strategii typu Europa Universalis i innych gatunków.
(nie podawajcie symulatorów lotniczych bo mam je już w małym paluszku) :)
Ze skomplikowanych to tylko strategie chyba :)
Ja wlasnie takich gier unikam ale popróbuj Homewordla czy Medieval Total War. Nie grałem ale slyszalem ze ostro sie trzeba napocic by ogarnac co z czym i do czego ;)
Aurora
Pasuje jak ulal do tego co szukasz.
Strategie i tylko strategie.
Democracy 3, gry na silniku AGE ( gry studia AGEOD, czy np. Revolution Under Siege), warto spróbować trochę mniej skomplikowanego Knights of Honor, czy Master of Orion II (idąc dalej Distant Worlds, Stellaris itd.). Można by jeszcze sporo wymienić.
Nawiązując jednak do symulatorów lotniczych - DCS też opanowany (np. Black Shark)?
Całkiem przyjemna gra , symulator kolei:
http://www.valhalla.pl/gry-przegladarkowe/kategoria/pociagi/ - rozwija się tam wlasną kolej, własną firmęOpracowuje własne trasy.
Z innych gier to najbardziej skomplikowane było dla mnie Hearts of Iron . Gra trudna, złożona oraz wymagała porządnego kombinowania.