Coś czuję, że mój SideWinder od Microsoftu zaczyna szwankować. Na zapas wolę poszperać i ukierunkować się na zakup jakiejś myszki do grania (głównie FPSy i TPSy). Jaką mysz byście polecili za 150 - 200 (absolutne maksimum) złotych?
Nie będę oryginalny - Logitech MX518 ew. G500.
Zwykły gryzoń za 30 zł od Logitecha/A4TECH, serio. :) Miałem kiedyś jakiegoś A4TECHa X750Fcośtam, tak czy inaczej gryzonie do grania itd. Myślałem, że jak mi padnie, to kupię taką samą. Padła parę dni po gwarancji, kupiłem zwykłą mysz, nie widzę różnicy. :) Nazwijcie mnie ignorantem, ale takie jest moje zdanie.
Nie obcowałem z tym cyborgiem, więc się nie wypowiem. Jak masz możliwość, wybierz się do jakiegoś Media i tam sprawdzaj poszczególne modele. Mysz ma przede wszystkim dobrze leżeć w dłoni i mieć dobre wsparcie ze strony producenta - sterowniki i konfiguracja na poziomie.
Powyższe modele są na tyle sprawdzone, że możesz brać w ciemno. Jedyny niuans, to kształt, który nie każdemu "leży".
Nie wiem, jak z aktualnie mają się ceny, ale swego czasu do 200zł można było dostać Roccat Kone. Świetna myszka, godna polecenia.
A4tech x748 za bodaj 60zł - Nic więcej do szczęścia nie trzeba :)
Ja sam ostatnio zastanawiam się nad kupnem R.A.T 3 ale R.A.T 5 i 7 są jednak trochę lepsze i nie wiem czy nie poczekać aż trochę stanieją (promocja czy coś ). Interesowałem się też taką zabawką. Można kupić za jakieś 130zł.
Logitech Gaming Mouse G300 ----> http://www.logitech.com/pl-pl/mice-pointers/mice/gaming-mouse-g300
MX518
[3] ---> Sam posiadam i polecam. Bardzo lekka i precyzyjna myszka o ciekawym, futurystycznym wyglądzie. Co ważne, myszka nie traci przez to na funkcjonalności i pewnie leży w dłoni. Plastik jest miły w dotyku. Sensor jest czuły, myszka się nie gubi. Mam tylko dwa zastrzeżenia. Boczne przyciski mogły zostać wykonane lepiej (jakoś dziwnie się je wciska) oraz myszka nie jest dla osób, którzy posiadają duże dłonie (jest krótka, a szeroka). Ogólnie myszka warta polecenia. Jeśli możesz, warto dołożyć do R.A.T. 5 (będziesz miał możliwość zmienienia rozmiaru myszki).
Ewentualnie, jak w poście [2]. Czyli logitech MX518 lub jej następca czyli Logitech G400.
Michael_999 --> no ale do R.A.T. 5 już trzeba trochę dołożyć :P A co do jej rozmiaru - chodzi Ci o osoby, które mają duże dłonie, czy długie palce? :P No i jak z wagą? Swoją drogą to G300 też mi się bardzo podoba.
raziel88ck --> a co z nią robiłeś? :P
Barth ---> Raczej długie palce. Bo przyciski nie są zbyt pokaźnych rozmiarów. I sama myszka też wielka nie jest. Waga? Jest, aż chyba za lekka. Ale mnie to nie przeszkadza.
W G300 nie podobało mi się jedno: brak przycisków bocznych. To od razu zdyskwalifikowało ją u mnie. Musiałbym odrywać palec wskazujący albo środkowy, żeby przycisnąć inny przycisk. To nie dla mnie.