MSI GTX 560TI Twinfrozz II - OC
Postanowiłem trochę podkręcić grafikę ze standardowego 870/1740/2100 programem afterburner , ale mam pytanie odnośnie "Core Voltage" czyli napięcia , trzeba je podnośić , gdybym chciał podkrecić karte? ... planuje tak do 950/1900/2200
Jesli przy tych zegarach co bys chciał miec wystepuja restarty, krzaczki itp to prawdopodobnie tak, trzeba podniesc napecie.
obecnie mam ustawione 930/1860/2180 a napięcie standardowo 1025V i jak na razie karte katuje battlefieldem 3 który nie powoduje artefaktów czy zawieszania się komputera , jeżeli ktoś by miał podobną karte i sprawdzone ustawienie napięcia to niech da znać , będę wdzięczny
jednak trzeba było podnieść z 1025V do 1075v , na poprzedniej wartości po 40 min. zawiesiła się gra ;/
... taka wartość napięcia i w ogóle cały profil w jakim mam zapisane ustawienia oc ma być włączona cały czas , czy tylko podczas grania? , nie wiem czy wartości napięcia mogą tak skakać , jeżeli za każdym razem gdyby chciał pograć , musiał ustawiać profil z oc. Używam programu MSI afterburner 2.3.0
to jak z tym napięciem , można je ustawiać raz niżej raz wyżej?
na prawdę chce ci się tak machać suwakiem? i czemu od razu dałeś taki duży skok?