Monitor - problem
Witam, założyłem podobny temat na forum pcformat, jednak tutaj też napewno się przyda dlatego go skopiuję.
Ze względu, że przez temp. procesora podczas grania, komputer się zawieszał postanowiłem wymienić pastę termoprzewodzącą. Zanim, jednak nawet zakupiłem daną pastę, postanowiłem rozkręcić sprzęt i zobaczyć jak to wszystko wygląda (znaczy gdzie jest i jak dostać się do miejsca starej pasty). Stwierdziłem, że może jeszcze zamiast wymieniać pastę, najpierw odkurzę wnętrze komputera. Po odkurzeniu, chcąc teraz zobaczyć temp. procesora, ukazał Mi się napis "no signal". Posprawdzałem kabelki i nadal nic. Ogólnie jestem totalnym laikiem jeśli idzie o sprzęt, jednak nie spodziewałem się, że można jakoś to tak zepsuć. Być może rozwiązanie jest banalne, więc dlatego też skieruję tutaj dwa pytania.
1. Podczas odkurzania, coś Mi tak dziwnie "klikło" na karcie graficznej, jednak ta wciąż działa, zapewne to ma największy związek z tym problemem i tutaj pytanie...jak wyciągnąć kartę graficzną? xD
2. Czy przez to, że powyciągałem "osprzętowanie" przy procesorze mogło to jakoś wpłynąć na dany problem? Znaczy zobaczenie pasty, ale jej nie wymienienie jest jakimś powodem i czy wymiana może rozwiązać problem?
A może jeszcze coś innego, jednak nie mam pojęcia co ma wpływ na ten problem. Aby monitor w takiej sytuacji nagle poszedł jest baaardzo mało prawdopodobne. Bo działa, jednak bez sygnału.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
odkrec srubke na sledziu od karty graficznej wyjnij ja i wloz ponownie. Zasadniczo jak jzu sie zdejmie radiator z procesora to powinno sie paste nalozyc ponownie, ale to nie bedzie przyczyna twojego problemu. Sprawdz karte graficzna.