Jak w temacie gdybyście mieli wybierać za taką cenę to MSI czy Asus?
ASUS ROG Strix XG27ACDNG
MSI MPG 271QRX
Monitory na tej samej matrycy, o bardzo zbliżonej ergonomii i złączach, z pewnymi różnicami na korzyść ASUSa:
- mało ważne - troszkę lepsza jakość kolorów z pudła (już nie piszę o jednorodności szarości, bo to sporo zależy od tego, jaki panel się trafi);
- mało ważne - niższa jasność minimalna - oba mają dość niską, więc i tak spoko (Asus 13, MSI 27, przy obu spokojnie po ciemku wysiedzimy)
- ważniejsze - BFI, ASUS ma, MSI nie ma. Dla mnie to by dyskwalifikowało MSI, ale nie każdy potrzebuje upłynniania obrazu, tym bardziej przy 360hz odświeżania panelu. Natomiast rtings zaznacza, że BFI w ASUSsie zostało trochę źle wdrożone... może kwestia aktualizacji.
Chyba tyle w temacie.
Tak, wybrałbym ASUSa
ew. jeżeli nie potrzebujesz BFI, a taniej będzie Samsung S27DG602S z matową powłoką i gorszą kompatybilnością z konsolami (jeżeli ma znaczenie), ale też lepsze koloru z pudła.
lub
Dell Alienware AW2725DF (podobnie jak u samsunga, brak BFI, gorzej z konsolami, lepsze kolory z pudła niż ASUS).
Ja mam 34 calowy Alienware (OLED), format ultrawide 21:9, 160hz. Polecam gorąco!