Monitor nie działa pod vga

Forum Komputery
Odpowiedz
01.11.2016 11:07
wysłannik
1
odpowiedz
wysłannik
68
Łowca Czarownic

Monitor nie działa pod vga

Witam, mam taki problem jak w temacie.
Mam monitor podłączony pod dvi (przejściówka z vga na dvi) i nie byłoby problemu gdyby nie to, że w grach pojawiają mi się takie paski po całości monitora. Nie przesłania to gry ale bardzo źle to wygląda i wyczytałem że może to być problem przez to właśnie podłączenie.
Jednak gdy chce podłączyć monitor pod vga to nie wyświetla nic. Monitor nie pokazuje nic, nawet przy starcie systemu.

Może ktoś pomóc? Dobrze napisałem problem czy coś sprecyzować? Miał ktoś tak?

01.11.2016 11:23
old_taikun
2
odpowiedz
old_taikun
5
Pretorianin

IMO masz uszkodzoną kartę graficzną, VGA padło całkowicie, a w DVI te pasy to też nie jest normalne, pewnie właśnie uszkodzenie grafiki. Jakieś bzdury wyczytałeś, na DVI obraz jest identyczny jak na VGA. Jak masz zintegrowaną grafikę to wyciągnij tą dodatkową i podepnij na VGA do integry

01.11.2016 11:29
Legion 13
3
2
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

Pierwsze i najważniejsze pytanie: czy to VGA pod które podłączyłeś monitor na pewno jest na karcie graficznej? Jak jest w płycie głównej to nic dziwnego że nie działa, integra sama z siebie nic nie pokarze jak masz podłączoną dedykowaną kartę.
Paski na ekranie mogą być też winą przejściówki dvi->vga.

01.11.2016 18:51
wysłannik
4
odpowiedz
1 odpowiedź
wysłannik
68
Łowca Czarownic

Dziękuje za odpowiedzi. Sprawdziłem... te wejście vga jest pod płytę główną, nie pod grafikę.
Grafike mam gtx 970, nie sądzę by była uszkodzona. Śmiga elegancko, cicho i tak dalej, tylko te paski...
Czyli co proponujecie?

01.11.2016 20:28
4.1
Mhlze-el_NPC
88
Senator

Kupujesz kabel dvi-dvi (D lub I) i wpinasz w odpowiednie miejsce w monitorze i karcie. Przejściówki VGA/DVI zazwyczaj powodują problemy jak np. kiepska rozdzielczość, której nie da rady zmienić na lepszą. Pożycz od kogoś taki kabel i sprawdź czy obraz będzie lepszy.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl