Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Mój komputer i gry

01.04.2015 21:01
1
dada23
15
Chorąży

Mój komputer i gry

Witam, ostatnio raczej dużo nie gram. Nie raz popykam w lol-a, ale iż ta gra jest strasznie denerwująca chciałbym sobie coś nowego kupić ;). Np. takiego far crya 3 , lub jakies inne cos. I mam taki problem. W wielu grach pisze w minimalnych iż mają wymagany procek i5, i7 z taktowaniem 2-3 Ghz. Ja zaś mam intela i3 z taktowaniem 3.10 Ghz (i3-540). Mam też 4 gb ramu i karte GTS 250. I moje pytanie brzmi.. Czy co kolwiek z dzisiejszych gierek mi wejdzie choć na minimalnych lub średnich. (komp ma już aż 5 lat ;c )

02.04.2015 07:57
2
odpowiedz
marciu18
8
Legionista

Ja grałem na karcie ati radeon hd 5750, która jest porównywana do gts450 w farcry3 na minimalnych, w rozdzielczości 1920x1080, miałem wtedy +/- 40fps,zaś w farcry4 nie dało rady niestety, nawet na niższej rozdzielczości, więc myśle że zagrasz na tej karcie w farcry3, ale będzie maksymalnie 30fps'ów.
Jeśli chodzi o inne gry (nowe) typu The Evil Within to niestety nie ma szans, żeby grać płynnie nawet w niżej rozdzielczości i minimalnych ustawieniach graficznych
graficznych.
Ram 4gb do starszych gier moim zdaniem zdecydowanie wystarczy.
Co do procesora to tez myślę, że nie będzie jakiegoś większego problemu, na niektórych stronach wymagania są zawyżone, sam się o tym przekonałem, a jeżeli chcesz kupić jakąś grę to polecam najpierw ściągnąć pirata, sprawdzić czy działa, usunąć i jeżeli zadowala Cie ilość fps'ów i ustawiania graficzne to wtedy ją kupić.
Podsumowując, na tej karcie w nowe gry na pewno nie zagrasz, ale w troszkę starsze myślę, że bez jakiegoś większego problemu :)
Myślę, że pomogłem, pozdrawiam ;)

Forum: Mój komputer i gry