Modern Warfare 1 czy 2,lub może BBC2?

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
12.03.2011 10:27
1
odpowiedz
monarch
38
Centurion

Modern Warfare 1 czy 2,lub może BBC2?

J/w. Co lepsze? Proszę o pomoc w wyborze.
Mój komp.
HD 4850 728mb
2gb RAM
procesor 3,1 gHz
Windows XP

12.03.2011 10:39
👍
2
odpowiedz
Kedin_NPC
64
Generał

Zdecydowanie jedynka. Świetna kampania (trochę krótka, ale na pewno lepsza od tej z MW2), mnóstwo serwerów, modów (ciągle wychodzą nowe oraz aktualizowane są stare), a co za tym idzie ogrom graczy w trybie multiplayer. Modern Warfare 2 ma strasznie chaotyczną kampanię (nie jest zła, po prostu chaotyczna i odrobinę krótka, ale po przejściu jakaś satysfakcja jest), matchmaking (mi się podoba to rozwiązanie, jednak nie w formie, która jest przedstawiona w MW2) jest tragiczny - częste wywalenia z serwera, bo host gdzieś sobie poszedł, trudno wyszukuje graczy (bo tak na prawdę mało ich gra), brak wsparcia dla serwerów dedykowanych i modów - gra się szybko nudzi. No chyba,że będziesz grał na alterIWnet (nie grałem, nie opowiem, ale może inni coś ci o tym powiedzą).

Weź Call of Duty 4: Modern Warfare. :)

EDIT: Nie mam pewności, ale BC2 chyba nie chodzi na XP (mogę się mylić). A jeśli działa, to możesz rozważyć zakup właśnie Battlefielda. Grałem i bardzo mi się podoba, jednak ja dalej obstaję przy MW1.

12.03.2011 10:42
3
odpowiedz
Poelsan_NPC
35
Legend

Odpowiedz sobie na pytanie: chcesz gry bardziej realistycznej, gdzie dużą rolę odgrywa taktyka walki (BC2) czy dynamicznej i wymagającej niezłego refleksu (CoD 4)?

12.03.2011 10:51
XineX
👍
4
odpowiedz
XineX
68
Professor Chaos!

Jeżeli lubisz chaos, brak współpracy, kiedy Ci się przeciwnicy respią za plecami, przestarzałą technologię, brak systemu zniszczeń, słabą grafikę, małe mapy i brak pojazdów to bierz dowolnego CoDa, w przeciwnym wypadku weź BC2.

Battlefield: Bad Company 2 działa na XP.

12.03.2011 11:01
👍
5
odpowiedz
Oretseth_NPC
32
Konsul

Czemu mówicie, że BC2 jest nastawione taktycznie. Grałem we wszystkie podane gry. MW 1 wymiata. MW 2 byłoby niezłe, gdyby nie matchmaking. BC2 jest bardzo realistyczne, ale ja jakoś zbyt długo grałem w COD-y (wszystkie wcześniejsze), żeby się przestawić na BC2 bo fizyka jest zupełnie inna i trudno się przyzwyczaić. Taktycznie w BC2 pograsz tylko jak grasz "w klanie" i macie komunikację głosową. W innym wypadku taktyki to tam jest tyle co w COD. Granie w COD z komunikacją głosową jest spoko, ale taktycznie wygląda to tylko odrobinę gorzej od BC2. Według mnie COD lepszy. Szczególnie MW1. Na ten przemawia jeszcze to, że w BC2 nie da się czasami grać, bo większość ludzi gra snajperkami i nie da się grać.

Bierz Call of Duty: Modern Warfare
Mam nadzieję, że pomogłem

12.03.2011 11:31
6
odpowiedz
Pawlo94
96
Illusive Man

Shark ja przez całe życie grałem w cody i teraz gram w BC2 i trochę trudno jest mi się przestawić, ale nie przejmuję się kiepskimi statami i gram dalej. Po prostu każdy kill to więcej radochy. A w MW2 ,1 jak pogram to dalej staty 20-4 i ciągle to samo to po prostu już mnie znudziło. Osiągnąłem tam wszystko i szukam nowych wyzwań.

12.03.2011 17:47
7
odpowiedz
Oretseth_NPC
32
Konsul

Ja nadal uważam, że najlepsze jest MW. Jak masz takiego skilla, że masz staty 28-4 to wtedy ściągasz moda np. paintball i zabawa zaczyna się od nowa. Tego nie ma w MW2 i BC2

13.03.2011 21:29
8
odpowiedz
Noctis_Paonens_NPC
2
Centurion

ja bym powiedział że jest najlepse bfbc2 ze względu na otoczenia, grafikę, zniszczenia, zawalanie budynkuw ,fajne dialogi, fabułe

13.03.2011 21:32
Petron900
9
odpowiedz
Petron900
27
Keelah se lai

BC2 jest bardziej taktyczne a CoD-y to wiadomo nawalanka na zasadzie "Za Rodinu" ! Szczerze wolę BC2 bo w CoD rozwala mnie fakt że zabijają kule które przelecą metr od Ciebie (fala uderzeniowa bez uderzenia ?)

13.03.2011 21:34
10
odpowiedz
Murlook_NPC
98
Legend

BFBC2 FOREVER <3

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl