Witam
W niedługim czasie mam zamiar zamienić leciwego XP-ka na Widnows 7. Czy ów modem działa z Siódemką? Jeśli nie, to co mogę zrobić, żeby wszystko było dobrze?
Kup router.
Coś oprócz tego?
Powinien działać. Sam mam taki modem, tyle że go już nie używam, bo posiadam inny ;). W tym nowszym którego używam (Ale czy taki on nowy, to nie powiem), trzeba było z płytki zainstalować stery Visty 64 bit i wszystko szło na 7 (64 bitówce).
Garret -> Same problemy? Korzystam z niego od dwóch lat i nigdy nie sprawiał kłopotów, więc nie wiem, skąd to stwierdzenie. Może jestem odosobnionym przypadkiem, ale nie mogę powiedzieć o tym modemie złego słowa.
Korzystasz z niego od dwóch lat na Windows 7?
Narmo ---> Zapewne chodziło mu, że ogólnie korzysta z niego dwa lata ;).
A co do modemu, to potwierdzam. Ja sam z modemami nie mam problemów i są wręcz świetne, tyle że w dzisiejszych czasach jest lepszy router (Mi przede wszystkim do neta w X'ie potrzebny, bo nie mam zamiaru odpalać kompa co chwile).
Miałem ten sam modem. Męczyłem się kilka tygodni. Dzwoniłem do neostrady, kombinowałem i nic. Kupiłem używany router za 25zł i wszystko ładnie działa.
Niestety, na dzień dzisiejszy nie kupię routera. Nadal czekam na konkretną odpowiedź dotyczącą działania tego modemu pod Windowsem 7.
Narmo -> Korzystam z niego od dwóch lat na XP. Niedługo chcę się przesiąść na Siódemkę.
Pod USB.
Używałem tego modemu pod W7 32 bit, wszystko śmigało, ale z tego co pamiętam to za każdym razem po włączeniu musiałem łączyć się z Internetem poprzez skrót na pulpicie do połączenia. Po odpaleniu skrótu dane do logowania były już wpisane, wystarczyło tylko dać OK i to wszystko. O ile sobie przypominam to nie instalowałem tej aplikacji Neostrady, tylko z płyty od modemu wziąłem sam sterownik i zainstalowałem go w trybie zgodności, chociaż co do tego mogę się mylić, bo to było jeszcze na becie siódemki, czyli w sumie już dość dawno temu. Tak czy siak, da się zrobić tak, że to będzie działać.
A, no i oczywiście po instalacji sterownika musiałem stworzyć nowe połączenie, wpisać dane od Neostrady i to wszystko.
Według niektórych informacji nie ma problemu pod ethernetem. Według TePsy sterowniki nie mają podpisu i trzeba je ładować w trybie bez podpisów.
Tu jest fragment z instrukcji:
Aby prawidłowo zainstalowaç sterownik dla systemu MS Windows Vista 64bit
musisz przed rozpoczęciem instalacji uruchomiç system operacyjny w trybie
z wyłączonym wymuszaniem podpisów sterowników.
W tym celu:
– Uruchom ponownie komputer
– Przed uruchomieniem systemu Windows naciskaj klawisz F8, aby dostać się do menu "Zaawansowane opcje rozruchu".
– Z menu "Zaawansowane opcje rozruchu" wybierz opcję "Wyłącz wymuszanie
podpisów sterowników"
Mam ten modem, ale już go nie używam. Generalnie to problemów z nim nie miałem..
Też miałem ten modem na XP, ale gdy przesiadłem się na 7 to niestety nie działał i musiałem kupić inny modem.
Widzący ==> Modem powoduje same problemy pod Windows Vista/7. Osoba, której działa pod Windows x64 może nazwać się dodatkowo szczęśliwcem.
nie działa tylko router bedzie okej ...
nie działa tylko router bedzie okej ...