MMO z abonamentem

Forum Gry MMO
Odpowiedz
25.11.2013 17:58
sir tajwan
1
odpowiedz
sir tajwan
74
Konsul

MMO z abonamentem

Czesc , poszukuje jakiegos fajnego mmo , prostego i szybkiego w ogarnieciu z abonamentem , ktore nie znudzi sie po miesiacu. Tzn nie chce wejsc do gry i zostac przytloczonym przez wielkosc swiata i mozliwosci od razu , zeby sie nie pogubic . Nie lubie tez japonskich mmo , klimatow mangi itp . Fajnie by bylo jakby angielski tez nie byl jakos bardzo zaawansowany bo jestem na poziomie sredniozaawansowanym :) . Musi miec tez troche ludzi ktorzy stale graja , zeby bylo co robic z innymi w endgame . Myslalem nad Swtor , ale nie wiem czy warto . Wasze propozycje ?

25.11.2013 18:06
Tal_Rascha
2
odpowiedz
Tal_Rascha
224
Valhalla calling me

Premium VIP

swtor to przedewszystkim kapitalne jak na mmo fabuly klasowe, ale znajomosc angielskiego wymagana; gra jako mmo jest jednak wg. raczej srednia.
WoW to obecnie lider, gra mysle, ze jest latwa w ogarnieciu a o ilosc ludzi nie ma sie co obawiac.
FF XIV chociaz to azjatyckie mmo to wyglada calkiem ciekawie, rowniez mozna polecic

25.11.2013 18:15
3
odpowiedz
Aearvoth_NPC
68
Generał

Wszystko pasuje do WoWa, nie przytloczy chocbys byl zupelnie zielony, ale jesli zamierzasz grac na powaznie to czeka cie masa praktyki. Swtora osobiscie nikomu bym nie polecil.
A jesli szukasz czegos z samym abonamentem bez sklepiku to niestety takich ostatnio wiele nie ma.

25.11.2013 18:30
WrednySierściuch
4
odpowiedz
WrednySierściuch
109
No gods no masters!

Final Fantasy 14 ARR
TAK
fajnego mmo , prostego i szybkiego w ogarnieciu z abonamentem
nie chce wejsc do gry i zostac przytloczonym przez wielkosc swiata i mozliwosci od razu , zeby sie nie pogubic

NIE

ktore nie znudzi sie po miesiacu
Nie lubie tez japonskich mmo , klimatow mangi

FF 14 jest tak japońskie że bardziej się nie da, a nudzi się po max 2 miesiącach - po tym czasie zostają tylko hiper-ultra fanboje którym nie przeszkadza tłuczenie tego samego kontentu raz za razem (a mówimy tu o 1 rajdzie i 2 instancjach)
Mimo to warto się z tym tytułem zapoznać - tym bardziej że jest bardzo przystępny cenowo

Od 28.11 na Amazonie bedzie mozna kupić w cenach (zawiera 1 miesiąc abonamentu)
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn – $14.99
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn Collector’s Edition – $24.99
17 grudnia ma też się ukazać patch dodający miedzy innymi pvp

W sumie to możesz sprawdzić jak ci podchodzi Rift - gra jest F2P, pomocny jest tylko zakup dodatku.
Rift ma jednak to do siebie że jest dość skomplikowany - świat jest otwarty, a na pocżatku można robic tyle zeczy że aż głowa boli (pvp, rifty wszędzie, questy, instancje itd. Także tworzenie buildu jest dość skomplikowane - bo jest od GROMA mozliwości)
W Rifcie możesz "przezimować" aż do startu Open Beta w Elder Scroll Online (ESO) - pewnie w pierwszych miesiącach przyszłego roku

Jeszcze inna alternatywa - Guild Wars 2 - gra B2P więc nie trzeba płacić abonamentu

25.11.2013 18:43
kzwwdo
5
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

Jak jesteś fanem Star Wars to SWTOR jak najbardziej. Spełnia wszystko to co napisałeś.

25.11.2013 21:03
sir tajwan
6
odpowiedz
sir tajwan
74
Konsul

W rifta probowalem okolo pol roku temu ale nie spodobal mi sie jakos swiat i wgl :) GW2 gralem z poltora miesiaca ale znudzil sie i na razie zrobilem sobie przerwe , ale pewnie jeszcze wroce , bo dodaja ciagle duzo nowosci . Wlasnie swiat i klimat Swtor bardzo mi sie podoba , filmy obejrzane po kilka razy , pamietne czasy dziecinstwa , ale nie rozumiem czemu tyle osob go nie poleca . Wow tez wydaje sie fajny ale nie wiem czy chce wchodzic w mmo ktore juz instnieje tyle lat i ma tyle contentu , czy czlowiek nie zostanie przytloczony . Chyba zrobie sobie postac w wowie do 20 lvl i w swtor tez , i zobacze co bardziej sie spodoba . Moglby mi ktos jeszcze napisac jak wyglada endgame w swtor , tzn jakies pvp , farmienie gearow , jakies raidy wgl sie robi ?

25.11.2013 21:13
Tal_Rascha
7
odpowiedz
Tal_Rascha
224
Valhalla calling me

Premium VIP

w swtor wlasnie ruszyl pierwszy sezon pvp ale nie znam szczegolow. PVE to raidy i flashpointy, czyli dungeony. Jedyne raidy w swtor na jakich bylem to te co byly na premiere, nie byly zle, niektore bossy nawet ciekawe. Sam obecnie wrocilem do swtor ale mam dylemat ktora postacia grac.

25.11.2013 21:14
Bezi2598
8
odpowiedz
Bezi2598
163
Legend

SWTOR warty tylko dla fabuły, jak chcesz coś mmo, to warto wybrać coś innego.

25.11.2013 21:22
sir tajwan
9
odpowiedz
sir tajwan
74
Konsul

@Bezi2598
Moglbys podac uzasadnienie swojego zdania ? :

Forum Forum Gry MMO
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl