Minecraft i mój komputer
Cześć. Mam zamiar rozbudować mój komputer. Po rozbudowei bedzie wyglądał mniej więcej tak: procesor intel core 2 duo/e 2,4 ghz, windows Vista, RAM : 3 gb, karta graficzna geforce 8400gs 512 mb. Czy na takim komputerze bedę mógł grać w Minecraft na max detalach z ok. 60-100 fps-ami (na pełnym ekranie)? . Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
PS: Ewentualnie zaproponujcie inną kartę w cenie 100 zł ok.
Śmiem wątpić, abyś osiągnął tyle klatek. Minecraft to gra robiona na bardzo słabo zoptymalizowanym silniku. Nawet na mocniejszych maszynach gra potrafi ciąć niemiłosiernie, a twój komputer jest raczej niskiej klasy.
Karta graficzna w Minecrafcie nie ma znaczenia, bo java wykorzystuje jedynie moc obliczeniową procesora:
https://www.gry-online.pl/S055_forum.asp?ID=11428562&WID=11427504
O takiej ilości FPS to możesz pomarzyć na takim sprzęcie :)
Tak, jak już wspomniał MacioraMZ, ta gra jest naprawdę mizernie zoptymalizowana.
No ok. Ale na płynną grę moge liczyć czy nie? Chociażby na niskich wymaganiach sprzętowych byelby zasięg był daleki.
Więc?
ja na moim laptopie gram we wszystko w minecrafta też i nic mi nie tnie na dalekiej odległości
wyświetlania.
jak już musisz taki komputer skladać to dozbieraj na lepszą grafikę i kup 9600 gt/ 9600 gso
jakieś 300 zł, może nawet mniej.
8400 to jest już złom