Witam. Miesiąc temu zakupiłem GTX760 4gb DDR5. Wczoraj włączyłem watch_dogs'a i po 20minutach gry ekran zrobił się kolorowy a komputer po chwili się zresetował. Od tamtej pory komputer załaduje windows ekran gaśnie i reset . Odpaliłem go w trybie awaryjnym wyrzuca błąd bccode 116 czyli coś z grafiką więc odinstalowałem sterowniki nic to nie dało. Czyżby karta nie dała rady WD?? Jbc zasilacz chieftec 600.
Karta nowa czy używana?
Jeżeli nowa oddajesz na gwarancję, pewnie dostałeś jakąś wadliwą sztukę, zdarza się.
Jeżeli używana to pewnie "grzana".
nówka firmy MSI. Dziwi mnie tylko że przez nią wogóle windows nie odpala.
Oddaj na gwarancję tak jak kolega bez napisał jeszcze przed tym włóź starszą kartę jeśli masz i sprawdź.
Sprawdź na innym komputerze ale podejrzewam, że jakaś trefna karta. Miałem podobną sytuację z GTX 550ti więc to nie jednostkowy przypadek.
90+% elektroniki jezeli ma sie popsuc - robi to w czasie pierwszych 3 miesiecy uzytkowania. Wlasnie wtedy wychodza wady ukryte ktore nie zostaly wychwycone w fabryce przy testowaniu. Dlatego poczatkowy czas uzytkowania nazywa sie "wygrzewaniem" sprzetu.
Calkiem normalna sprawa i nie wieszalbym psow na producencie. Wszystkim sie to zdarza - to czesc procesu technologicznego. Nie wszystko da sie wychwycic na pniu.
PanSmok, dokładnie! plus dla Ciebie :)
Byłem u kolegi ma identyczny komputer , wsadziliśmy moją kartę i taka sama reakcja czyli reset po wczytywaniu systemu . Jutro karta leci na gwarancje . W sumie karty przez ten miesiąc nie oszczędzałem BF4 na ultra , watch dogs z modem na ultra far cry3 ultra, karta czułem że się grzała więc nie męczyłem jej dłużej niż 1,5h lecz mimo to wydaje mi się za karta i tak za szybko padła
Trzeba monitorować temperatury w upały.
Na jakich ustawieniach grałeś w WD na tej karcie? Tekstury były na ultra? Zastanawiam się nad jej zakupem głownie właśnie, by móc pograć w Watch Dogs z teksturami na ultra.
wszystko co możliwe ultra, antyaliasing tylko podajże 8x , rozdziałka full hd i do tego worse mod. Gra chodziło 40-50FPS jedynie spadki były przy jeździe ale to już wina optymalizacji.