Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Metro 2033 - Oświecony

04.10.2013 23:01
claudespeed18
1
claudespeed18
214
Wszechwiedzący

Metro 2033 - Oświecony

Zamierzam ponownie przejść kończąc z tym zakończeniem, chociaż wiem, że jest tylko dodatkiem i ciekawostką niezbyt logiczną ani z książką ani z kolejną częścią, lecz nie to jest problemem dyskusji.

Chodzi o wymagania dotyczące tego zakończenia. Niby znam wszystkie ale coś nie daje mi spokoju. Rozumiem, że głównie chodzi o zdobycie wszystkich 'rozbłysków'. Miałem ich dość sporo, lecz nie wszystkie. Teraz zrobię każdy i nawet znalazłem stronę fanowską, która opisuje każdy moment dokładnie: http://metrovideogame.wikia.com/wiki/Moral_Points

Teraz sprawa opisana przez Stranger'a w GOLowym poradniku. Opisał rozdziały ogólnikowo i niby okej(choć to chyba za mało dla tego zakończenia) ale dodał, że 'NIE NALEŻY ZABIERAĆ RZECZY Z POLEGŁYCH CIAŁ' . Odrzuciło mnie to przy pierwszym przechodzeniu i uznałem, że przejdę w ten sposób za drugim razem, ale teraz się zastanawiam czy on wiedział co pisze. Na stronce nie piszą nic o tym, poza tym nie ma ani złego ani dobrego rozbłysku kiedy zbieram amunicję itd. z ciał. Myślę, że mogło chodzić o jakiś pojedynczy przypadek gdy podochodzi się do pewnego ciała. Dodał też, że można jedynie zbierać złotą(wojskową) amunicję a jednak na stronie piszą aby zostawić dziadkowi w kapeluszu. Co jednak z łóżkami i innymi miejscami na stacjach? Jest to dozwolone? Wiadomo, że amunicji jest masa w tej grze ale żeby nie zbierać z ciał i tylko same skrytki? Bez przesady, potworów jednak jest zbyt dużo by na tym jedynie polegać, chociaż chyba dałoby radę.

Więc jak jest dokładnie? Ktoś przeszedł i polegał tylko na 'rozbłyskach' i wydarzeniach opisanych na fanowskiej stronce, czy może także nie zbierał amunicji z ciał?

Forum: Metro 2033 - Oświecony