Max Payne problem z brakiem dźwięku w filmach i komiksach
Zima w pełni jak rzadko kiedy więc chciałem popykać trochę w Max Payne Kiedyś kupiłem w biedronce taką antologię no i byłem ciekaw czy pójdzie to na Windows10. O dziwo nawet jedynka bez problemu się odpaliła, jednak wystąpił pewien problem z dźwiękiem. W filmikach w ogóle nie było nic słychać i w tych komiksach przewijanych też. Poszukałem trochę w necie i dowiedziałem się, że trzeba podmienić jakieś pliki dźwiękowe i będzie git. No i faktycznie teraz wszystko gra, tylko gierkę w pełni zangielszczyło xD Więc pytanie mam do fanów Maxa Payna czy są gdzieś dostępne takie pliki do podmiany, żeby jednocześnie naprawić problem z brakiem dźwięku i cieszyć się polską wersją językową z wybornym dubbingiem?
Grałem właśnie niedawno temu w maxa 1 i 2 z antologii na win10 i mnie to przy próbie uruchomienia sypało błędem. Po wgraniu fanowskich poprawek działało bezproblemowo z polską wersją.
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Max_Payne
Masz tam linki do completefix pack i definitive fix. Nie pamiętam z którego korzystałem. Chyba tego pierwszego, oba to kompilacje wielu poprawek. Jedna rzecz nie chciała poprawnie działać. Widescreen fix u mnie więc musiałem to odznaczyć przy instalacji poprawek bo inaczej gra nie chciała się uruchomić. Poza tym działało.