Cześć.
Mój problem z ME jest następujący: gra się strasznie tnie przy cutscenkach i wszelkiego rodzaju cinematicsach. Co ciekawe, podczas rozgrywki działa całkiem płynnie. Zredukowałem ustawienia graficzne do absolutnego minimum, jednak i to nie podziałało.
Podejrzewam, że odnalazłem przyczynę takiego stanu rzeczy. Otóż odpalając konfigurator zauważyłem, że nie wykrywa on mojej karty graficznej (NVidia GeForce GT 520 MX), a jedynie tę zintegrowaną, intelowską. Mój komputer pociągnął już wiedźmina w dużej rozdzielczości, więc wydaje mi się, iż z Massem nie powinien mieć większych problemów. Jednak jak wyeliminować ten problem? Czy faktycznie gra korzysta jedynie z chipseta? Zwracam się do Was, forumowiczó z uprzejmą prośbą o pomoc.
Aha, jeszcze jedno. Gra kompletnie nie chce się odpalić, chyba, że uruchomię ją jako administrator. Sądzę, że to nie ma związku ze sprawą grafiki, jednak wolę podać Wam wszystkie szczegóły.
Up
Nie próbowałem i szczerze się przyznam, że nie wiem za bardzo jak taką operację przeprowadzić. Byłbyś w stanie mnie pokierować krok po kroku? Byłbym bardzo wdzięczny.
Tak też spróbowałem, jednak spowodowałem tym samym "wyłączenie" obrazu, totalny black-out.
W górę serca
Podwinduje, bo naprawde mam ochote w te gre zagrac.
Spróbuj wyłączyć komputer, a tak serio to format c i reinstall imo.
@ JÓZEK2
Pierwszy ME.
@ wert
"Zredukowałem ustawienia graficzne do absolutnego minimum, jednak i to nie podziałało."
@ ryzy_sledziu
Czarnuchu, proszę...