Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Mass effect 3 Odrodzenie

15.04.2012 19:01
berial6
1
berial6
158
Ashen One

Mass effect 3 Odrodzenie

Jak dostać tę nową postać w darmowym pakiecie? BO JA GO W OGÓLE NIE DOSTAŁEM (PAKIETU)
Czy to w sklepie? Mam ten pakiet od premiery, czyli od 10, a jakoś... nic nie dostałem. W klepie są tylko 4 pakiety, ktoś wie czemu?

15.04.2012 19:02
Yancy
2
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Zawsze pojawiają się pakiety w sklepie PO zakończeniu danej operacji. Nie ma co płakać. Z odblokowanych dotąd postaci - żadna nie była warta zachodu :/

Kupuj ulepszone pakiety widma. Kupiłem 4. Odblokowałem dwie nowe postacie z dodatku i jedną ultra rare z podstawki. Za czarty pakiet nic. EU ukradło mi drugi raz kredyty. Nagminne, acz przykre.

15.04.2012 19:03
berial6
3
odpowiedz
berial6
158
Ashen One

Czyli pakiet pojawi się dopiero JUTRO?
I czy trzeba zagrać OKREŚLONĄ liczbę meczy na tych mapach?

15.04.2012 19:07
Yancy
4
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Warunki danej misji są określone jak wchodzisz pierwszy raz. Wystarczyło wziąć udział w misji tym razem - nic innego nie zauważyłem. Powinien być jutro dostępny pakiet. Chyba że wetnie ci pakiet po zakupie jak mnie już się zdarzało :D Kurcze, jak to zniechęca do tej gry...

15.04.2012 19:08
berial6
5
odpowiedz
berial6
158
Ashen One

Znaczy się jutro, w poniedziałek o 20:00, tak? Bo jakoś się zdziwiłem, że nic w sklepie nie ma....
Czyli dwa mecze, jeden na jednej i drugi na drugiej mapce i pakiet mój?...

15.04.2012 19:08
Yancy
6
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Tak.

15.04.2012 19:11
berial6
7
odpowiedz
berial6
158
Ashen One

Czyli operacje są raz na tydzień a pekiety po wykonaniu ich dostaje się na drugi, lub trzeci dzień?

15.04.2012 19:13
Yancy
8
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Nie zawsze są nagrody. Nagrodą było np. więcej expa podczas grania w czasie trwania operacji.

Raz był to właśnie pakiet po zrealizowaniu celu misji. Dostałem jakąś unikalną snajperkę.

15.04.2012 19:14
berial6
9
odpowiedz
berial6
158
Ashen One

Dobra, czyli się nie martwić, grać na nowych mapach i otrzymać, mam nadzieję, getha inżyniera lub szpiega...

15.04.2012 20:18
Yancy
10
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Getha szpiega mam. Nic specjalnego. Tryb łowcy działa deczko jak pasywna umiejętność i jest dosyć fajny ale nie rekompensuje to ogólnej przeciętności tej postaci. W trybie łowcy osłabiasz tarczę ale widzisz przez granaty dymne (jako tako na małą odległość) oraz masz zaznaczonych wrogów w ramach widzenia. Nie wziąłem większego zasięgu tego widzenia bo z mojego Getha zrobiłem specjalistę od broni i wybrałem obrażenia. Może to błąd - ale to już sam się pobawisz :)

Najlepiej mi się gra w tej grze adeptem, szpiegiem Salarianinem oraz zwykłymi wojakami. Kroganin np. to sama radość :D

Inżynierów nie lubię w ogóle. Quariankę spieprzyłem bo rozwinąłem wieżyczkę a ta zawiodła mnie całkowicie. To nie mój styl gry. Powyżej srebra to już w ogóle.

15.04.2012 21:09
grish_em_all
11
odpowiedz
grish_em_all
251
Grish

Yancy --> Ja tryb łowcy uważam za przydatny, zwłaszcza na dwóch mapach - Reaktor i Lodowiec. Mało miejsca i dużo obiektów, co oznacza że umiejętność dostrzegania wrogów za ścianą daje dużą przewagę, o czym się nieraz przekonałem. Zwłaszcza po rozwinięciu umiejętności, gdy zasięg wzrasta do 30m. Co do Kroganina, tu się zgadzamy :) Krwawy szał FTW, no i ten śmiech w momencie "uruchomienia" :)

16.04.2012 09:06
Yancy
12
odpowiedz
Yancy
166
Legend

grish_em_all -> W bazie Duch również tryb łowcy nieźle się sprawdza. Później nawet żałowałem że nie zwiększyłem zasięgu widzenia ale od początku przeglądając drzewko - stwierdziłem że ten koleś powinien być specjalistą od broni, względnie od cichego zabójstwa wręcz. Mina zbliżeniowa jakoś mi się nie spodobała już wcześniej u innych postaci i w ogóle jej nie rozwijałem.
Tryb łowcy trybem łowcy tylko... teraz to już gram tylko dla zabawy. Często na brązie, by po prostu tylko poszaleć i jakoś wolę do tego inne postacie.

BTW - Batarianie dostali kapitalną akcję przy silnym zabójstwie :) Szkoda że nie udało mi się zdobyć tej klasy z siecią łowiecką. Myślę że bawiłbym się jeszcze lepiej :>

Z drugiej strony... tyle czasu i nie wylosowałem Adepta Asari...

Nie wiem jak inni ale ja nie odsyłam już postaci do singla. Odesłałem dwie albo trzy na początku a teraz wolę zwyczajnie mieć dobrą postać i fajnie się pobawić przez 20 minut niż startować od zera. System levelowania niby do tego zachęca tylko... po co, skoro z tych leveli nic nie wynika (ranking mnie nie interesuje tam i tak ludzie dobijają do 9k).

16.04.2012 20:42
13
odpowiedz
zanonimizowany632037
56
Generał

Też się zawiodłem na Gecie szpiegu. Uważam, że zmarnowali jego potencjał. Tryb łowcy to wg mnie tylko ciekawostka, gdyż nie rekompensuje całej mierności tej postaci. Zgadzam się z wami co do Kroganina, odblokowałem go dzisiaj i powiem że miód :D Szał, ataki wręcz, pancerz technologiczny, spalenie i granaty podnoszące wg mnie idealne połączenie. Liczę na to, że wylosuję w końcu jakąś Asari.

Grę mam nie dawno dopiero od jakiegoś tygodnia, powiedzcie mi co ile dają nowe pakiety do kupienia? Pakiet ulepszonego Widma skończy się dzisiaj. Na jego miejsce wskoczy od razu coś nowego czy trzeba poczekać na takie okazje?

16.04.2012 20:48
grish_em_all
14
odpowiedz
grish_em_all
251
Grish

Pakiet ulepszonego Widma skończy się dzisiaj. Na jego miejsce wskoczy od razu coś nowego czy trzeba poczekać na takie okazje?

Ciężko powiedzieć. Nie zdziw się jak jutro ulepszony pakiet widma będzie dalej dostępny, a odliczanie godzin zacznie się od nowa - ostatnim razem tak właśnie było :) Wcześniej dostępny był "duży pakiet wyposażenia", lub coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnej nazwy. Kosztował 33tys. i nie zawierał postaci ani unikalnych broni, za to sporo medi-żelu, pakietów pochłaniaczy, rakiet, upgrade'ów do broni, pancerza i amunicji.

17.04.2012 09:25
Yancy
15
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Panowie, ulepszony pakiet widma był drogi ale naprawdę opłacalny jako odblokowywacz itemków i postaci ultra rare. Kupiłem zwykły pakiet widma i odczułem momentalnie jak mierny jest w porównaniu. Mógłby zostać na stałe.

Kupiłem 4 pakiety i trzy odblokowały fajne postacie.
1) Krogański wojak (malina)
2) Batariański wojak (taki sobie ale animacja silnego ciosu - malina)
3) Geth szpieg (ultra przecietniak)

Dodatkowo kilka rzadkich broni w tym szturmówkę najeźdźca (nie powala mocą ale granaty wytrącają z równowagi przeciwników).

4) Nie odblokował mi nic. W sensie - EA zjadło moje 99000 kredytów. Szansa na zwrot - zerowa. Problem nagminny, omawiany na forach (łącznie z oficjalnym) i nadal nie poprawiony.

17.04.2012 14:47
berial6
16
odpowiedz
berial6
158
Ashen One

Wcale nie zeżarł. Po prostu nie wyświetliło ci się okienko ze sklepu, ale itemy dostały się do inwentarza...
WIE KTOŚ KIEDY WRESZCIE BĘDZIE TEN DARMOWY PAKIET?

17.04.2012 15:44
Yancy
17
odpowiedz
Yancy
166
Legend

berial6 -> Oczywiście że zeżarło. Nie pierwszy raz mi i nie pierwszej osobie w ogóle. Sądzisz że można przeoczyć 5 przedmiotów tej klasy (dwa rare lub wyższe jako pewniaki)? Skoro nie ma nic w wyposażeniu, nie ma nic w broniach, nie ma odblokowanej postaci - to znaczy co dostałem? Mediżel i upgrade szurikena? :D

17.04.2012 16:01
grish_em_all
18
odpowiedz
grish_em_all
251
Grish

berial --> nie zdziw się jak trochę jeszcze poczekasz, ja swój Commendation Pack za Operację Raptor dostałem dopiero wczoraj, w momencie gdy sporo ludzi miało go już dzień-dwa po weekendzie ;)

17.04.2012 22:56
Yancy
19
odpowiedz
Yancy
166
Legend

No faktycznie coś długo na paczkę trzeba czekać. Bez tego wylosowałem dziś nowy pistolet maszynowy Gethów. Nawet zabawny, może nie najlepszy ale bardzo celny i daje sporo frajdy z użycia.

Pograłem też wreszcie szturmowcem. Na brązie koleś to jednoosobowa armia. Na srebrze... idzie pograć o ile cię nie poniesie. Na złoto - to nie ta bajka. Chyba że używa się jak żołnierza + szarża i shotgun - ale to już trochę nie ta bajka.

18.04.2012 00:15
Yancy
20
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Dostałem ten nowy pakiet. Odblokował mi się Batariański strażnik. Fajnie ale liczyłem na Getha inżyniera albo Adepta Asari.

Nowy pakiet odrodzenie za 99k jest dostępny. Warto, bo daje 1 pewniak z grupy ultra rare. Szkoda że nie wiedziałem że będzie. Kupiłem nieco wcześniej 2 pakiety widma :)

EDIT:
Kupiłem kilka tych nowych pakietów odrodzenie. Polski opis sugeruje że dostajemy najmniej jeden przedmiot bardzo rzadki. W rzeczywistości nie chodzi o ultra rare ale o rare. Sam przez moment nabrałem się że można będzie odblokować broń z grupy "czarnej". Ale guzik.

Odblokowałem wszystkie nowe postacie. Nie wszystkimi grałem ale jakieś lepsze od podstawowych to one nie są.

Gra bardzo niechętnie odblokowuje Asari. Miałem KAŻDĄ postać odblokowaną z każdej grupy i... ani jednej Asari. Dopiero wówczas odblokowała mi się nowa egzekutorka Asari. Dotąd nie mam ani szturmowca ani Adepta Asari. Co śmieszne - od pierwszej chwili chciałem odblokować Adepta i dotąd bezskutecznie.

Bronie z grupy ultra rare są przesadnie ciężkie do odblokowania. Ani jednej (poza pakietem z misji) nie udało mi się odblokować. Przesadzili po prostu. Nawet spróbowałem użyć BWP by sprawdzić czy przypadkiem szansa się nie zwiększy. Nie. Jest dokładnie taka sama :)

Na razie robię kolejną przerwę do czasu aż pojawi się kolejne DLC. TO obecne to jednak trochę lipa... Przyciągnęło mnie na kilka kolejnych godzin ale na dłużej nie ma po prostu czym.

18.04.2012 22:38
21
odpowiedz
zanonimizowany632037
56
Generał

Otrzymałem dzisiaj również swój Pakiet Zwycięstwa. Liczyłem na jakąś Asari lub Turianina, trafiłem na Egzekutorkę Asari więc nie jest źle. Powiem, że dobra jest ale szału nie ma. Kupiłem również pakiet Odrodzenie i otrzymałem Batariańskiego Żołnieża i żałuje, że zmarnowali potencjał. Liczę na to, że w końcu odblokuję jakąś fajną broń, odblokowałem teraz jak na razie strzelbę wyrzutnię kolców nie wiem co o niej myśleć. Nie czuję tej broni, ciężko mi się nią gra. Fajne jest to, że jest to strzelba na długie odległości gdyż z tego co zauważyłem ona nie wystrzela naboi a kolce które mają długi zasięg. Co do postaci u mnie szału nie ma, zbyt wielu ich nie odblokowywałem do tej pory ale jak na razie najlepiej gra mi się Kroganinem Strażnikiem. A wam którymi postaciami gra się najprzyjemniej?

19.04.2012 09:21
Yancy
22
odpowiedz
Yancy
166
Legend

diman00 -> Na broń raczej nie licz za bardzo. Jeżeli tylko broń cię interesuje to radzę skupić się na pakietach weterana. Duża szansa że ulepszysz solidne gnaty do wysokiego poziomu.

Moja broń z wyboru to Motyka, dla postaci walczących i Falanga dla każdej używającej mocy.

Ulubione postacie na brąz to człowiek Adept, człowiek Szturmowiec (nr1), Kroganin Żołnierz.
Na srebro, Kroganin żołnierz, Turianin żołnierz, Salarianin Szpieg.
Na złoto, Salarianin Szpieg vs Gethy.

Wyrzutnia kolców jest bardzo spoko ale za najlepszy shotgun uważam Geth Plasma.

Asari Adept jest ekstremalnie trudny do odblokowania. Jedna z najlepszych postaci w całej grze i jedna z dwóch jakich dotąd nie odblokowałem i chyba mi się nie uda, bo na razie kończę zabawę.

19.04.2012 10:19
grish_em_all
23
odpowiedz
grish_em_all
251
Grish

Moje ulubione postacie to Turianin Strażnik (snajperka Wdowa + PM Szerszeń), Kroganin Żołnierz i Kroganin Szturmowiec (strzelba plazmowa Gethów + karabin pulsacyjny Gethów). Przeciwko Gethom dobrze gra mi się też szpiegiem Quarianinem lub Salarianinem (Wdowa + jakiś pistolet lub PM) - jak się rozwinie kamuflaż do końca i wybierze większe obrażenia od karabinów snajperskich to 2 celne strzały kładą behemota :)

19.04.2012 11:09
Yancy
😊
24
odpowiedz
Yancy
166
Legend

grish_em_all -> Przeciwko Gethom to wystarczy Salarianin Szpieg + niewidzialność + wyssanie energii + pistolecik i kończę plansze na srebrze mając czasami ponad 60k punktów i z dwukrotną przebitką nad następnym w kolejce :)
Zależy jaka mapa i jak bardzo chce mi się grać.

19.04.2012 20:52
Yancy
25
odpowiedz
Yancy
166
Legend
Image

Niech mi jeszcze ktoś powie teraz że Szpieg Salarianin jest cienką postacią :)

Żałuję że nie mam już czasu grać dziś. Jak się trafi na ludzi, którzy potrafią grać w multi w drużynie, to nawet niezwykle cieżki gold, robi się przyjemny.
Kolega Adept był egzekutorką nastawioną na wsparcie tarczą drużyny. Może nie ma imponującego wyniku ale odwalił kawał dobrej roboty. Kolega inżynier był snajperem i również znakomicie się spisywał.

Przekroczyć 100000 na goldzie, wcale tak łatwo nie jest. Spróbujcie sami. Byłoby lepiej ale przez patałachów wychodzących z gry - potraciłem n-ty raz wyposażenie :/

P.S. Drugi raz wylosowałem Egzekutorkę Asari. No kurde, zwykłej Adeptki chyba nie idzie odblokować...

Forum: Mass effect 3 Odrodzenie