Mass Effect 2 - pytanie
Witam ! Przechodzę grę drugi raz i chciałbym aby na końcu cała załoga przeżyła , znalazłem na forum informacje niezbędne do takiego zakończenia gry ale w zapisanych tam poradach znalazłem dwa zdania które się nawzajem wykluczają :
1. Zrekrutuj Legion i od razu wykonaj jego misję osobistą.
2.Skorzystaj z przekaźnika Omega 4 OD RAZU po zakończeniu questu Moduł identyfikacyjny Żniwiarza, a więc tuż po tym jak załoga Normandii zostanie porwana.
Przecież oba zdania się wykluczają bo jak mam zrobic misję osobistą Legiona skoro jego zdobywa się w misji Moduł identyfikacyjny Żniwiarza po którym muszę od razu się udac przez przekaźnik Omega 4. Zwyczajnie nie będę miał na to czasu. Jak mógłby mi to ktoś wytłumaczyc to byłbym wdzięczny.
Nie pamietam juz dokladnie, ale u mnie dalo sie to zrobic. Tzn misje dla Legiona/u zrobilem, a przekaznikiem polecialem po
spoiler start
powrocie na Normandie gdy zostala zaatakowana
spoiler stop
dzieki czemu przezyla porwana zaloga + wszyscy z druzyny.
Oba zadania nie wykluczają się. Po zdobyciu legiona aktywujesz go i od razu wykonujesz jego misje. Wracając wykonujesz moduł identyfikacji.
"Wolną rękę" masz po pierwszej misji z Mirandą i Jacobem (Freedom's Progress). Potem możesz do woli zbierać nowych towarzyszy i latać po galaktyce (wykonywać poboczne misje znalezione podczas skanowania planet czy te na Omedze itp.).
Dopiero gdy zbierzesz piątkę towarzyszy z pierwszej porcji akt włącza się rozmowa z TIMem i będziesz zmuszony lecieć na Horyzont.
Potem masz pięć misji (jakichkolwiek, np.rekrutowanie nowych kompanów, misje lojalnościowe itd.), po których wykonaniu znów będziesz musiał gadać z TIMem, bo mapa galaktyki będzie zablokowana.
Po rozmowie pojawi Ci się kolejna misja z głównego wątku, ale tu już gra nie będzie Cię popędzać. To dobry czas na wykonanie wszelakich pozostałych misji lojalnościowych, "dopakowanie się" (szczególnie, że w wielu sklepach w tym momencie pojawiają się nowe rzeczy), ulepszenie Normandii itd.
Jak już wszystko zrobisz to powinna Ci pozostać tylko misja z głównego wątku, która popycha fabułę dalej.