M&B : Warband
Polecacie jakieś "nowsze" (relatywnie) mody? Najwięcej grałem na floris mod pack'u, który ostatni raz był aktualizowany bodajże 5 lat temu...
Chodzi mi o mody ulepszające rozgrywkę nie zmieniając za bardzo "uniwersum", chociaż jeśli będą to bardzo zacne mody piszcie śmiało.
Podbijam. W sumie to sam z modów do M&B nigdy nie korzystalem, ale jak są jakieś warte uwagi, to chętnie posłucham
Co w macie z tym UP ?
W część z nich grałrm, jak wygląda długoterminowa gra w "Anno Domini 1257"?
Edit: w szczególności interesuje mnie opcja dyplomacji. Dodano tam jakąś sensowną ilość uzbrojenia i opancerzenia w sensownej jakości?
Co do uzbrojenia w Anno Domini, to jest ono całkiem różnorodne. Wiele frakcji różni się od siebie posiadanym sprzętem. Łuki i kusze są słabsze niż w podstawce, broń biała może się wyszczerbić, a nawet zniszczyć, jeśli nie odwiedzisz co jakiś czas kowala. Oszczepy są zabójcze w rękach NPC podczas oblężeń, gdzie strona broniąca się cały czas może uzupełniać amunicję.
Polecam spojrzeć na uaktualnioną wersję tego moda - 1257AD Enhanced Edition, gdyż oryginał nie jest aktualizowany od 3,5 roku.
Dzięki wielkie za odpowiedź. Jak rozumiem dużo dodano od siebie w kwestii uzbrojenia i opancerzenia ?
Ja grałem na modzie Nowa Ojczyzna...dobre bo polskie...
Trochę bezrefleksyjna recenzja. Jest to mod góra na kilka godzin, powciskano tam jakieś śmieszno-żałosne elementy, które za drugim ich dostrzeżeniem nawet przestaja być śmieszne.
Ale czego jeszcze potrzebujesz?
Masz tu listę modyfikacji, od razu posortowaną według popularności: https://www.moddb.com/games/mount-blade-warband/mods?sort=visitstotal-desc
Ściągnij to co wydaje się interesujące i graj. Już podałem listę, na co czekasz przez te dwa tygodnie? W tym czasie poznałbyś dogłębnie kilka dużych modyfikacji.
Wybacz, po prostu up'owałem ze względu na brak czasu na ogarnięcie tego tematu. Łatwiej jest o opinię zawartą w jednym poście niż samemu przeszukiwać różne listy etc..
Phantasy Calradia jest do*ebanym modem, ale moze nie kazdemu podejdzie. Magia, palladyni, kaplani, szkielety, elfy, krasnoludy (masakrycznie mocna piechota) i inne takie cuda, strasznie przewraca to gre do gory dupą. Wszystkie frakcje sa lepsze od tych z podstawek, oczywiscie masa nowych itemow. Miodzio, natłukłem się w tę produkcję najwiecej, niestety już od roku mod nie jest rozwijany, autorowi sie odechcialo.