Mam za słaby procesor?
Strasznie mi się przycina Battlefield 3 gdy gram w sieci. Kolega (ja się niezbyt znam) trochę się zdziwił i stwierdził że to pewnie przez procesor.
Mój procesor to "Intel Pentium D CPU 3.00GHz".
Na wszelki wypadek podam też pozostały sprzęt:
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
RAM: 3.00GB
Karta główna: P5L-MX (ASUS)
Przez procesor, Pentium D nie ma szans na udźwignięcie takiej gry jak Battlefield 3 w choćby piętnastu klatkach na sekundę. Dwurdzeniowiec to co innego, na średnich detalach można grać.
Ło matko to żeś pojechał :D
Taką fajną karte graficzną do takiego antyku jak pentiumD :)))
Najtaniej wyjdzie jak plyte+procek+ram opchniesz na alledrogo a kupisz chociazby najtanszego asrocka+celerona g530 + 4gb najtanszego 533(ddr1066) ramu.
Fajnie by było jakbyście mi jakiś procesor polecili ale niekoniecznie. Dziękuje za dotychcaszowe odpowiedzi i te których jeszcze nie ma a się pojawią.
No to nie polecamy bo może być niefajnie
Może buldożer, ale niekoniecznie ?
spoiler start
AMD BULLDOZER FX-4100
spoiler stop
Napisz dokładnie jaką płytę główną masz i ramy + ile możesz, ale niekoniecznie, wydać na sprzęt.
A nie napisałem dokładnie? A ile pieniędzy.... przyznam się że mam 14 lat i ta rodzice "sponsorują", a swoje to mam z 400 złotych.
"a swoje to mam z 400 złotych."
No to na płyte i RAM masz. Starą płyte+ram+procesor sprzedajesz, a resztę rodzice dokładają do I3-2100.
Proponujesz mi sprzedać wszystko i kupić wszystko? Myślałem raczej tylko o zmianie procesora...
Żeby zmienić procesor musisz zmienić płytę - stara nie będzie kompatybilna z nowymi podzespołami.
Ta płyta chyba jest kompatybilna z C2D, na E8500/E8600 będziesz mógł spokojnie odpalić na ~średnich detalach.
Dobra, płyty zmieniać nie musisz. Starczy celować w coś pokroju E7300, a powinno być dobrze.
a to ciekawe że mi BF3 na Ultra chodzi z prockiem C2DE7500 OC 3.6 ale nawet bez Oc chodził
a grafika to tylko hd 48500 1GBDDR5 :) tylko AA x4 nie może być, x2 daje radę ale lepiej go wyłączyć i lata jak samolot
"chodzi" to pojęcie względne :>
[12] ale nie z serią E8XXX
[13] z E7XXX również nie
Ale już takie E6600 + OC z Battlefieldem dałoby sobie radę, np.
http://allegro.pl/e6600-2-40ghz-4mb-1066-sl9s8-gwarancja-i2356303718.html
normalnie chodzi jak wam na tych I5 i I7 za 2000 tyś zł :( hehe