Widzę ze wątek stensona ma konkurenta
Przejrzałem wszystkie oferty kaset VHS na OLX ale żadnego Wansy :(
Umówmy się. Mały Vansa w języku polskim na VHS NIE ISTNIEJE!
Ps. Coś kiedyś pisali o tym na wykopie.
https://www.wykop.pl/wpis/43919613/lol-szukam-od-7-lat-odcinka-mamy-cie-z-2005-roku-i/
Prędzej byś pobrał odcinki z YouTube i zgrał na VHS a jak chcesz z tłumaczeniem myśle ze ktoś by się podjął dodania polskich napisów tylko kwestia ile by taka przyjemność kosztowała

Uruchomiłem #wykopefekt. Jeżeli to nie pomoże, to nic już nie pomoże!
Pod moim wpisem cisza. Raczej żaden Mirek nie ma. Spróbuję sił tam jeszcze raz za jakiś czas.

Przeglądając googla w poszukiwaniach znalazłem taki kwiatek. Czy to moment w którym powinniśmy zadzwonić na policję?
Moze byc zdigitalizowana wersja. Nie musisz sie pozbywac swojej drogocennej kasety. Zlituj sie drogi posiadaczu
Zdigitalizowanie jest legalne skoro sa firmy co sie tym trudnią
Odnalazłem jeden egzemplarz - nie na sprzedaż. Gość który w moim mieście zajmuje się naprawą telewizorów i magnetowidów, posiada tę bajkę. Co zabawniejsze czytał ten wątek.
Pozdrawiam Pana Stasia :)
A po kiego grzyba trzymać coś takiego? VHS już dawno odeszło do lamusa, a sprzedając tą bajkę mógłby zarobić parę groszy.
To może powinien zorganizować wspólną projekcję? Każdy Golowicz, który zechce uczestniczyć w tym wydarzeniu zapłaci piątaka i sala kinowa wypełniona. Pan Stasio zarobi, autor wątku spełni swoje marzenie oraz reszta Golowiczów poczuje się wyjątkowo oglądając coś co jeszcze niedawno było legendą.
To bardzo proste. Za parenascie lat będę opowiadał swoim dzieciom legendy o posiadaczu Małego Wansy. Pan Stasio Będzie Legendą!
Również Pozdrawiam Pana Stasia :)
Zakopcie to już, proszę.
Z pierwszego od lat legendarnego wątku został już tylko martwy mem.
Trzeba to zapisac ze GOL nie dal rady
Nie zalezy mi na legendzie tylko rozwiazaniu mojego problemu eh. Nikt nie chce tysiaka bo polacy sie bogacą. Komuno wroc
Nikt ci tu nie wyczaruje Małego Wansy. Może Pan Stasio jednak zrobi wyjątek? Nagra na druga kasetę czy coś. Narazie to jest jedyny punkt odniesienia. Jedyny znany nam egzemplarz.
Klasyk...Juz tak sobie nie schlebiaj.
Tak na marginesie, to znowu co dwa dni chcesz meczyc bule ?
poważnie gość wkleił zdjęcie kasety z MW a potem edytował post i usunął zdjęcie :) Szkoda, że nie zapisałem :/
Odkupiłem tą kasetę od gościa, wyślę mi ją po świętach, dlatego skasował zdjęcie.

Tak. Mam kasetę Mały Wans. Dziś nawet obejrzałem ją z ciekawości ;) Usunąłem wcześniejszy post, bo raczej nie chce sprzedawać, ale mam.
No dobrze, ale co nam po takiej kasecie, skoro nie ma polskiego dubbingu? Jest bezwartościowa
a nie mówiłem? Wansa się w końcu odnalazł, toż to świąteczny cud!!
Niesamowite, jakaż ona piękna. Czy mógłbyś wrzucić zdjęcie kasety z kartką z ksywką? Wtedy będziemy wiedzieć że to faktycznie istnieje.
Śmierdzi fejkiem niestety. Równie dobrze mógł wydrukować okładkę, i włożyć w opakowanie po kasecie z wesela jego rodziców. Druga sprawa, raczej kaseta w polskiej dystrybucji nie miała by angielskich napisów mimo wszystko. Chociaż plomba wygląda legitnie, więc nie jestem do końca pewien.
The journey has ended. Panowie mamy to!!! W końcu nastąpił przełom w sprawie. Cieszę się, że mogłem się do tego walnie przyczynić. Czas umierać. Aaaaa!!!
Faktycznie ciężko stwierdzić, czy to oryginał czy nie, chociaż wygląda bardzo prawdopodobnie.
Nadal możesz z niej zrobić użytek, nie uszkadzając jej, ani nie sprzedając. Naturalnie można ją zgrać i/lub skopiować :)
Ktoś powinien odkupić tę kasetę, a następnie ją zniszczyć publikując nagranie na GOLu. Może tak by było lepiej. Dla dobra małych dzieci, Mały Wansa nigdy nie powinien być odnaleziony.

W GRUDNIU...
SAGA DOBIEGŁA KOŃCA...
LECZ OPOWIEŚĆ BĘDZIE ŻYĆ WIECZNIE...
Niechaj Wansa będzie z wami. Zawsze.
Boże mój! Atlantydy nie ondleziono, tak samo bursztynowej komnaty ale udało się z kasetą Mały Wansa.
Niestety kochamsare zaloguje się na forum za pół roku z pytaniem czy ma ktoś na szpuli kazachstański film komediowy z '79 roku, koniecznie z polskimi napisami albo czy z 15 latką która za pół roku ma urodziny można już iść do łóżka.

Przejrzałem sobie Facebooka i jego kanał na Youtube. Bardzo dużo niepokojących rzeczy. W subach jakieś ośmioletnie jutuberki, fanpage Roksany Węgiel z występami z czasów dzieciństwa, mega dziwne, porąbane rzeczy. Najbezpieczniej byłoby zniszczyć kasetę by upewnić się, że użytkownik ten nie wykorzysta jej do niecnych celów.
#destroylittlewansa
A wy jak uważacie? Jaki los powinien spotkać Małego Wanse?
Powinna powstać ,,Drużyna Małego Wansy" którzy powinni udać się do Mordoru by zniszczyć przeklęta moc kasety. Mogę dołączyć do ekspedycji.
You have my sword!

Nadal poszukujemy chętnych do Drużyny pierś...Tfu Małego Wansy na ,,Przygodę''!
Yarpen i mohenjodaro przepowiednia przeklętej kasety nakazuje mi zabrać was na wyprawę. Od dzisiaj należycie do elitarnej grupy na GOLu mianowicie do ,,Drużyny Małego Wansy", strażników przeklętej kasety!
A czy któryś z was posiada czary defensywne i zdolności leczenia obszarowego? Przydadzą się, albowiem niezbadana jest potęga Małego Wansy na VHS.

To co mamy zamiar teraz zrobić?
Tylko proszę ja was, trzymajcie Wansę z dala ode mnie, tych niziołków też. Mam jakieś złe przeczucia.
No jak to co. Musimy zniszczyć kasetę w Mordorze. Ewentualnie możemy wykorzystać potęgę kasety dla naszych korzyści, ale wtedy będziemy musieli przejść na ciemną stronę właściciela kasety. Ewentualnie po prostu możemy nie robić nic i obnosić się z tym tytułem po forum.
"nie da się tak po prostu zniszczyć małego wansę" ? Kogo / czego - małego wansy.
Prawda. Miałem ambiwalentne odczucia co do odmiany, a niewyspanie mi w wyborze nie pomogło.
Człowieku kompletnie losowo to robiłem. Równie dobrze możemy się zamienić.
Jest teraz szansa, ze ten denny jak zeszloroczny majonez watek w koncu zdechnie?
Czy bedzie pisanina do konca swiata i 15 dni dluzej?
Wystarczy spojrzeć, jak to wygląda na zagranicznych portalach typu Reddit czy 4chan.
Tam nikt nie ma kija w dupie, czasami zdarzało się że internauci po wielu latach żmudnych poszukiwań odnaleźli jakiś niesamowicie unikatowy film czy piosenkę. Tylko tutaj znajdą się frustraci, którzy ze wszystkim mają problem.
Czyli możemy się zgodzić ze stwierdzeniem że GOL ma swój sukces?
Rzeczywiscie przeoczylem. Obiecalem 100zl i dotrzymam slowa
Widzieliście tą animacje? włączyłem z ciekawości... kto rysuje genitalia w bajkach? ;D
spoiler start
ofc Japońce
spoiler stop
Dobrze, że mamy Reksia ;)
Że jak? No to wiadomo dlaczego się uczepił tej bajki akurat :P
spoiler start
Jeśli piszesz o Małym Wansie
spoiler stop

Na cda jest, włączyłem tylko początek i jest dużo pissingu i --->
zboczone Japończyki. Nie wiem co jest dalej :P
Pytanie do posiadacza kasety. Jest możliwość wrzucenia na forum fragmentu serialu? Chciałbym zobaczyć jak to brzmi z dubbingiem, a taki skarb na GOLu na pewno ostałby się na wieki.
Podaj maila wynegocjujemy jakis deal zeby kazdy byl zadowolony
Kolega jbtf, gdy zobaczył co tu się wyprawia, zwinął się i zapewne go już nie zobaczymy. Ani jego, ani Małego Wansy.
Ten jbtf zalozyl konto 25 grudnia 2019r. Zastanawiajace. Nie mniej jednak chetnie sie z nim skontaktuje....
I jakby ktos nie zauwazyl jestem zalizycielem wątku
Wyglada na to ze to byl troll. Kto normalny tworzy konto i wstawia zdjecia zeby komus smaka zrobic na malego w.
Nie wiem czy w tym momencie żartujesz, czy faktycznie jesteś tak mało kumaty. Patrz post nr 162, 171, 175.
Ale przecież trzeba umieć czytać, no tak.
I kto tu jest trollem. Pytałeś czy ktoś ma bajkę. Tak ma, ale nie chce sprzedać. Smaka? Co w tej bajce jest takiego? :P
Zeby byla jasnosc post 162 to byla prowokacja
Zostawiam maila jesli zdecyduje sie ktos sprzedac kasete to zapraszam do negocjacji. Cena nie gra roli
[email protected]
To nie była prowokacja.Postaram się wstawić fragmenty Wansy z kasety
Liczymy na Ciebie, myślę że nie będzie to trudne. Aby było całkowicie wiarygodnie nagraj jak wkładasz kasetę do magnetowidu i uruchamiasz. Oczywiście nagranie z dźwiękiem. Cała Polska liczy na Ciebie, pamiętaj to ogromna odpowiedzialność!
Fragmenty Małego Wansy wstawiłem na stronę: kasetyvhs.pl
Mam nadzieję, że wreszcie uda mi się udowodnić,że nie popełniłem prowokacji i posiadam Wansę
Nie wydaje mi się. Nasze przeznaczenie dopiero się zaczyna. To MY teraz musimy utrwalić pamięć o Małym Wansie, tak aby nie została zapomniana.
Posiadacz kasety jest mało kontaktowy w mailach i nie jest za bardzo zainteresowany sprzedarzą. Nie rozpoczął negocjacji. Szukam dalej, nie łamię się.
Jedyny znany mi egzemplarz stoi po 2000. Narazie zbieram ale jesli sie przytrafi cos taniej to biore

WTF?
Wzięte z linku Xinjina:
spoiler start
Kochamsare chyba za mocno pragnie tego anime.
spoiler stop
Jego chora fascynacja tym anime jest co najmniej niepokojąca.
Znam kogoś kto sprzedaje za 2k. Ale mamy już jednego chętnego
Gośćiu, którego znam :)
Napisz pod mail, który podałem, tylko napisz tutaj z jakiego maile piszesz, żebyśmy wiedzieli, że to Ty.
Czyżby trzecia wojna światowa miała wybuchnąć przez Małego Wansę na VHS? Wystarczy że Kim Dżong Ping Pong z Putinem zapragną tego samego i dopiero będzie.
Czas podbic watek 2019. Czy wlasciciel kasety tu zaglada? Za miesiac bym juz kupowal
Drodzy Wansownicy
Wesołych i spokojnych świąt wielkanocnych oraz pięknego seansu Małego Wansy koniecznie na VHS.
Życzy Drużyna Małego Wansy!
Pragnienie i chciwość Małego Wansy na VHS zmusiły Chiny na wypuszczenie koronawirusa na świat, aby zdobyć aktualnie najbardziej pożądany skarb.
Kurde mam ale na CD szkoda zarobił bym trochę
1000zl i moja dozgonna wdziecznosc. Teraz trudne czasy dlatego wiecej nie moge
Jestem w posiadaniu kopi ale wgre wychodzi tylko wymiana na VHS Glebokie Gardlo 1972 z lektorem Tomasza Knapika.
Znalazłeś?
Napiszę tu, bo nie chce mi się zakładać innego tematu. Poszukuję wersji lektorskiej serialu Zaginiony Ląd Dolina Jurajska, niegdyś znanego na stacji RTL7 pod nazwą Zaginiony Świat i jeszcze wcześniej (co już pamiętają tylko 40-latki w górę) na TVP2 pod nazwą "W krainie Dinozaurów". Za cholerę nigdzie tego nie widzę. Jest tylko na YT w wersji eng (i to chyba nawet wszystkie odcinki), ale mi chodzi o ten klimacik z lektorem. Nie ma znaczenia, że rozumiem każde słowo. Chodzi o tą magię wersji lektorskiej.
https://www.youtube.com/watch?v=dmcx0PWPYj0&ab_channel=GameBoyFreak14
Swoją drogą od tamtej pory Scareface śni mi się co jakiś czas, a ten rok to jakiś absurd - min raz w tygodniu. Nie wiem, co to oznacza, ale dziś był kolejny raz. Wcześniej w sobotę tydzień temu i we wtorek tego samego tygodnia. Prześladuje mnie ten gnojek. Dzisiaj wydaje się śmiesznie zrobiony, ale te komputerowe sztuczne ruchy też potrafią mnie przerazić. Stąd ... te pytanie :P
Kojarze ten serial choc slabo z lat 90'. Natomiast ja dalej poluje na Wansa-kun
Szukam oryginalnego nagrania małego wansy. Planuje zrobić GOLowy dubbing do niego. Ktoś coś więcej gdzie szukać?
Posiadam kasetę VHS Mały Wansa, niedawno przegrałam na USB . Moja bajka z dzieciństwa :) a mam już 26 lat pozdrawiam.
Nie oglądałem nigdy tego całego małego wansa ale wygląda naprawde przyjemnie.
A nie to co te dzisiejsze odmużdżające gów...a
A moze z tym Wandą jest tak jak z gołębiem wędrownym, było mnóstwo, a teraz nie ostał się ani jeden...
Przeciez kaseta juz dawno zlokalizowana.
http://kasetyvhs.pl/2020/01/12/recenzja-kasety-vhs-maly-wansa-1973-fragment-anime-z-lektorem-pl/
Tylko wystarczy dogadac sie z wlascicielem ktory jak wczesniej pisano zada sporej kwoty za odsprzedaz.
Czym wy się jaracię?
Lubię Tezuke ale ten serial jest jak tysiące innych.
Nie rozumiem czym się tu zachwycać.
Bajki tego pokroju lecą w telewizji jakby ktoś chciał obejrzeć.