Mały prezent dla fajnych ludzi z forum.... czy jakoś tak :D
I wsio jasne. Mam nadzieję, że ta funkcja się przyda.

Fajne.
Nie wiem gdzie mozna zglaszac propozycje, to pisze tu. Dodano wczesniej fajne tygodniowe statystyki, kto najwięcej napisal, kto zabrał najwiecej serduszek. I o ile licznik postow jest, to serduszka tydzien po tygodniu trafiaja na śmietnik.
Dlatego zamiast martwych gwiazdek (kiedy ostatnio jakas przyznano? Sto lat temu chyba) proponuje serduszka.
100 serduszek to jedno zwykle serduszko. 5 takich w szeregu a potem serduszko z jedyneczka. I tak dalej, do tego jakis licznik zebranych serc w ogole.
Fajnie. Tak się akurat złożyło, ze dziś rozmawiałem z Soulem o nowym projekcie strony usera. Jak macie więcej tego typu propozycji - dawajta.
Via Tenor
Widzę że Bukary na załączonym obrazku z serduszkami to chyba nie przypadek.
to byłaby super opcja w idealnym świecie, w którym wszyscy jesteśmy dla siebie mili i każdy pisze merytoryczne posty oparte na faktach, nie emocjach.
ale tak nie jest i często masę plusów dostają komentarze, które mają po prostu kogoś obrazić albo wpisują się w popularną narrację - nie sądzę, że to coś, za co ludzie powinni być nagradzani. ogólnie dużo więcej plusów pojawia się też w komentarzach niż na "prawdziwym" forum.
Niestety jest tak jak mowisz, glownie dzieje sie tak w watkach politycznych, ale kółka wzajemnej adoracji wychodza tez poza nie, plusy dostaja posty nie za ich tresc a za autora.
Wylaczenie serduszek w kategorii polityka mocno by to obcielo, idealnego rozwiazania jednak na to nie mam.
Najwięcej serduszek za posta dostałem zdecydowanie poza Polityką, choc to w tej kategorii najczęściej się udziela(łe)m. Nie ma co generalizować. W giereczkowych kategoriach też niezłe wojenki się toczą. Ale skoro nie ma minusów, a gwiazdki są bez sensu, to może faktycznie warto jakoś serduszka spożytkować?
Najbardziej plusowane posty z reguly pochodza z sekcji komentarzy, jak wspomnial Zielele. Ale wystarczy wejsc w historie postow dwoch czolowych kardiologow z tego tygodnia, by zauwazyc, ze wiekszosc ich postow z dobrej zmiany czy dj trumpa dostaja po plusiku, dwoch czy kilku. Stad zbiera sie setka w tygodniu. Pojedyncze posty z najwieksza liczba serc to raczej posty spoza polityki, ale masa robi swoje. A te polityczne posty dostaja plusy od swojej kliki, polaryzacja przeniesiona na forum wzorowo.
Wylaczyc plusowanie postow w polityce, albo nie brac ich pod uwage do ewentualnego licznika serduszek i będzie to bardziej wiarygodna statystyka.

Dzięki. Tak po prawdzie, to ekipa od dobrej dekady chciała robić nowe rzeczy, ale nam na to nie pozwalano odgórnie. Od pewnego czasu mam wolną rękę i możemy w końcu robić coś fajnego. Efekty powoli widać.
Niestety nie jest łatwo, bo to co odwala od kilku lat google z siecią i algorytmami jest makabryczne. Nie wiem czy media i ogólnie strony www przetrwają kolejne kilka lat - zobaczmy.
Tymczasem na moją kolejną prezentację dla bossów z zagranicy przygotowałem taki piękny art jako wstęp. Mam nadzieje, że docenią :D
Musi to być w rozwijanym menu dane. Często korzystam z opcji moje posty. Teraz trzeba więcej razy klikać na tą opcje i jej szukać w tym menu.
Via Tenor
Świetna robota, naprawdę widać że idziemy ku światłości. Jak sobie przypomnę te marudy po pierwszych zmianach, nie wiem skąd tyle jęczydup się nagle tutaj znalazło.
Mi naprawdę coraz bardziej się podoba i już powoli zapominam jak to wyglądało jeszcze w zeszłym roku.
W dobie AI dodawanie nowych ficzerów będzie zajmowało ułamek pracy jaki by trzeba było poświęcić kiedyś ;-)
Też mi się tak wydawało, a jednocześnie kompletnie nie przekłada się to na praktykę. Mam wręcz wrażenie, że programiści, z którymi pracuję złośliwie pracują od tego czasu wolniej, a jak im coś na szybko zvibecoduje, żeby pokazać jak coś powinno działać, to potem mamy ciche dni przez miesiąc... Więc w sumie jestem ciekaw jak to wygląda na GOL-u, może mnie ktoś w ch... robi
Ale zvibecodowałeś i pokazałeś żeby pchnęli dalej czy dostarczyłeś "na produkcję" jako gotową funkcjonalność?
Skoro nie wiesz jak wygląda proces testowania i dostarczania, oraz nie jesteś w stanie ocenić czy stworzony kod cokolwiek robi to co jest warte to vibecodowane badziewie, które stworzył ci LLM?
W mojej wypowiedzi chodziło o to, że obrażają się na to, że ktoś w ogóle śmie używać takich narzędzi nawet żeby im pokazać kierunek - chyba lepsze to niż power point?
Inna sprawa, że nie rozumiem jakim cudem claude nie przyspiesza im pracy. Powinien
Programuję ze 20 lat. W tym roku napisałem może ze 20 linii kodu a reszta napisał za mnie kiro. Nie ma sensu ręcznie pisać kodu już
Inna sprawa, że nie rozumiem jakim cudem claude nie przyspiesza im pracy. Powinien
Trudno powiedzieć bo tu czytamy tylko twoja wizję. Pytanie czy w czasie pracy muszą też spędzać czas na przeglądanie i wdrażanie takiego pseudo kodu dostarczanego przez ludzi "z biznesu"? Jeżeli używają narzedzi jaki Claude i nie widać po metrykach żeby dostarczalność wzrosła to na pewno bym ich pogonił bo robią tyle samo co wcześniej, tylko delegując pracę i przez pozostałe 7h zbijają bąki ;)
Ło panie, teraz to całkowicie będzie można się odciąć od newsroomu. Ktoś tu wspominał o pomyśle na tworzenie frakcji, już dwie mogą przystąpić do wojny.
Czyli mogę wywalić juz mój skrypt z uBlocka? Fajnie :) Teraz będę widział więcej wątków na stronie niż 5 :)
A już myślałem, że chodzi o brak widocznej kompresji screenów i zwiększenie limitu.
A da się jeszcze tak zrobić, żeby to ustawienie się pamiętało? Bo teraz co wracam na główną, to znowu je widzę.
Co do toplist to nie wyłączyliśmy komentarzy do nich, bo to w sumie Wasze treści ;) Ale jak chcesz to możesz sobie w ustawieniach forum odfiltrować kategorie toplisty.
No właśnie nie pamięta, a zalogowany jestem niby zawsze. Gdy wrócę na główną po jakimś czasie, to się resetuje. Jak przeklikuję na bieżąco, to pamięta.
Faktycznie, to było z kategorii top-listy. Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego.
[edit1]Wyłączyłem te "toplisty" w ustawieniach forum, ale przy wyłączonych komentarzach i tak je nadal widzę.
[edit2]O, wzięły i znikły. Robiliście coś, czy się "samo" naprawiło? :D
Czyściłem, przelogowałem a i tak przy kolejnym odwiedzeniu gola po przerwie komentarze wracają. Mówię o desktopie. No ale i tak jest spoczko. Tylko to tak lądnie uwidacznia, że jak się ukryje te komentarze, to nagle na pierwszej strone tematy sprzed tygodnia...
KIEDYŚ TO BYŁY CZASY ;)