Mało wydajny laptop Lenovo50-70
Witam około miesiąca temu kupiłem nowy laptop. Na youtube widziałem wiele filmików prezentujących jego dobre osiągi w różnych grach. Postanowiłem od razu po zakupie wypróbować na nim grę Dying Light. Gra niestety na minimalnych nie chodziła wystarczająco komfortowo. Praktycznie każdy ruch myszką był opóźniony o ok. sekundę.
Próbowałem grać na najwyższej wydajności baterii, z podłączonym zasilaczem, z użyciem najbardziej wydajnego procesora graficznego, z zaktualizowanymi sterownikami.
Może macie jakieś porady? Moja konfiguracja:
Procesor: Intel Core i7-4720HQ
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 960M
RAM: 16GB
System operacyjny: Windows 8.1
Możliwe, że gra uruchomiła ci się ze zintegrowaną grafiką. Spróbuj nacisnąć na nią prawym myszki -> Uruchom z procesorem graficznym -> Procesor NVIDIA.
Oczywiście sterowniki najnowsze?
Wchodzę w menedżer urządzeń -> karty graficzne -> NVIDIA GeForce GTX 960m -> sterownik -> aktualizacja sterownika i po wyszukiwaniu dostaję informację, że sterownik ma wszystkie aktualizacje.
Gdy klikam na ikonkę gry nie mam możliwości wyboru karty graficznej, ale po wejściu w "panel sterowania NVIDIA" mam ustawione użycie karty NVIDIA. Wobec tego problem musi leżeć w innym miejscu.
klikasz prawym przyciskiem myszy na ikone gry np, masz zakładkę "Uruchom z procesorem graficznym" i masz do wyboru karte zintegrowana i Nvidia, zmieniasz (domyślne) na Nvidia i śmiga.
Nie, nie mam niczego takiego. Jak klikam na ikonkę "Dragon age inkwizycja" to jest, ale na ikonce "Dying Light" już nie ma.
Dying Light działa już na karcie Nvidia dlatego bo jest widoczny na GeForce Experience, zooptymalizuj gre, i sprawdź na jakiej grasz rozdziałce
Mam rozdzielczość 3840x2160. Jakość gry mam ustawioną na "najwyższa wydajność".
NVIDIA GeForce GTX 960M
Mam rozdzielczość 3840x2160
Uschłem. Panie zmień rozdziałkę na gora FHD.
Dzięki!!! Wszystko już ładnie chodzi!