Witam poprzednia zakładałem temat jeśli chodzi o ominięcie przy instalacji gry programu Steam.Jak się okazało jednak są ku temu możliwości i dało mi się to zrobić.Pojawił się kolejny program ponieważ po uruchomieniu gry gra włącza się są dwa slajdy początkowe ale pózniej jest czarny ekran co robić.Dodatkowa chciałem się spytać bo nie pamiętam czy w orginalnej pudełkowej wersji są dwie czy jedna płyta samej gry Mafia 2 bo mam tylko jedną płyta a jest jeszcze jedno miejsce płytowe i nie wiem czy to płyta czy gry czy może jakieś dodatki.To by wyjaśniało problem
Gdyby potrzebna była druga płyta, to raczej prosiłby instalator o nią, albo tuż po instalacji przy uruchomieniu miałbyś komunikat, że gra wymaga włożenia płyty nr 2. Niestety, nie wypowiem się w 100% rzetelnie, bo grę mam zakupioną na Steamie. Nie wiem dlaczego chcesz ominąć instalację na steamie.. Jeśli tak bardzo go nie lubisz, to po prostu (tak, wiem, że to nielegalne..) wklej cracka albo po prostu włącz tryb offline. Co do czarnego ekranu, to bankowo musiałeś jednak źle zainstalować grę i raczej jeśli o mnie chodzi niestety nie pomogę dokladniej.
Boże. Zrób to, co radzili ci już w poprzednim wątku i po prostu skontaktuj się z supportem Steam, zamiast kombinować z wybrakowaną wersją. Tak. Wybrakowaną. Nawet oryginalne, pudełkowe edycje nie posiadają wszystkich wymaganych plików i wymagane jest ściągnięcie ich przed pierwszym uruchomieniem. Sposób z ominięciem Steam może zadziałać najwyżej w wypadku samodzielnie zrobionej kopii już zainstalowanej gry.
Jeżeli Ci w czymś to pomoże to mogę potwierdzić ,że jest tylko jedna płyta.