Wie ktoś gdzie kupić edycje cyfrową lub pudełkową tej oto gry, nie chodzi mi o serwisy typu allegro?
Cyfrówki już nie kupisz, została wycofana ze sprzedaży. Chyba, że od kogoś, kto nadal trzyma jakiś egzemplarz w ekwipunku steamowym (cena dochodzi czasem do $400, LOL).
Z pudełkami też jest mały problem. Patrzałem na szybko i kiszka. Pozostaje używka z allegro albo innego ebaya.
Swoją drogą to niecodzienna sytuacji, gdy TAKA GRA jest niedostępna w dystrybucji cyfrowej. Co prawda mam edycję pudełkową na 3 CD, ale chętnie bym kupił jej wersję cyfrową (na GOG.com; tak starych gier na Steam nie akceptuję).
Swego czasu widziałem Mafie w Saturnie w tych pomarańczowych opakowaniach, jakaś ekstra klasyka czy coś nie wiem jak to się dokładnie nazywa.
A wie ktoś czy jak było to w pudełku na początku normalnie czy to miało jakieś zabezpieczania, czy było tak jak np Gothic że bez niczego instalujesz?
Jak dobrze pamiętam, to było zabezpieczone safedisc'iem - jak większość gier w tamtym czasie.
Moja cyfrówka z GamersGate ma SecuRom. Pudełko, chyba, zawierało SafeDisc. Klucz nie podpina się do żadnej z platform (Steam, Origin, Uplay, etc). Nie powinno być problemów* z używkami.
* - Nie powinno być, o ile posiadasz Windows XP lub nieaktualizowane W7/W8; niestety, Microsoft wyłączył 'wsparcie' dla SecuRoma i SafeDisca. Wersje cyfrowe będą działały na pewno (nie ma fizycznych płyt, a te zabezpieczenia opierają się głównie na sprawdzaniu obecności płyty w napędzie), wersje pudełkowe mogą nie działać (są sposoby 'włączenia' obsługi tych DRM, info znajdziesz w sieci).
----
edit:
O proszę, Cenega się postarała. Istnieje patch, który usuwa zabezpieczenie z gry (wersja Kolekcja Klasyki):
http://www.cenega.pl/pliki/patch/wszystkie/m/1