Logitech z5500. Czy się opłaca?

Forum Komputery
Odpowiedz
19.04.2011 16:34
PS3fan
1
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

Logitech z5500. Czy się opłaca?

Witam,
myślałem ostatnio o zakupie Logitechów Z5500, bo moje x-540 mnie nie zadowalają. Miałem okazję posłuchać tego zestawu pod każdym możliwym kątem (muzyka, gry, filmy) u kolegi i zachwycił mnie szczególnie pod względem gier (a do tego będzie używany). Jednak kolega gra na dużej głośności, i stąd pierwsze moje pytanie:
Czy Z-5500 pokazują pazurki tylko przy wysokiej głośności, czy przy mniejszej też tak dobrze sobie radzą w grach (chodzi mi przede wszystkim o efektowny bas). Czy przy niskiej głośności będą dalej dużo lepsze od x540? Drugie pytanie:
Czy potrzebuję do nich mocnej dźwiękówki, czy mogę je do kompa podłączyć optycznie i dzwięk będą dekodować te bebechy w głośnikach? Bo kiedyś słyszałem że nie można i teraz już nie wiem. I pytanie trzecie:
Czy w ogóle jest sens brac je do pokoju o metrażu około 15-17 m2? Czy jest on za mały?

I jeszcze jedno:
http://www.demo5.osc.sklep.pl/logitech-z5500-p-5.html
Gdzie tu jest haczyk? Bo aż nie chce mi się wierzyć, żeby nowe kosztowały 900 zł.

19.04.2011 16:49
2
odpowiedz
Manc_NPC
85
Senator

Zawsze będą lepsze od x-540, przy każdej głośności. Co do pokoju, powinno być ok, tylko je odpowiednio ustaw.

19.04.2011 16:59
😁
3
odpowiedz
Lutz
173
Legend

http://www.demo5.osc.sklep.pl/logitech-z5500-p-5.html

haczyk pewnie tam gdzie jest wyboldowane, mozna jeszcze znalezc haczyk na stronie w nazwie firmy "twoje logo"

19.04.2011 17:03
PrzemoDZ
😁
4
odpowiedz
PrzemoDZ
146
Legend

Gdzie tu jest haczyk? Bo aż nie chce mi się wierzyć, żeby nowe kosztowały 900 zł

19.04.2011 18:58
snopek9
5
odpowiedz
snopek9
215
Pogrubiony stopień

Wytlumaczcie mi z czego sie smiejecie bo nie bardzo lapie.

19.04.2011 19:06
6
odpowiedz
Mark24
12
Legend

Widziałem rok temu w Saturnie w cenie poniżej 1000zł, więc cena 900zł przez internet jest całkiem OK.

Co do kolumieniek to ogólnie rzecz biorąc wymiatają. Nie ma porównania z X-540. Dwa cyfrowe wejścia, DD, DTS to wszystko co trzeba. W tym przedziale cenowym nie znajdziesz nic nawet porównywalnie dobrego.

19.04.2011 19:30
PrzemoDZ
7
odpowiedz
PrzemoDZ
146
Legend

Snopek-> Obejrzyj dokładnie stronę podaną przez autora...

19.04.2011 19:35
snopek9
8
odpowiedz
snopek9
215
Pogrubiony stopień

No patrze i widze, ze jest to jakis nowe sklep ktory ma w ofercie okolo 10 produktow i w zwiazku z tym pewnie jest to szwindel,ewentualnie autor watku go zrobil na szybko zeby ktos u niego kupil te glosniki?

Jestem choc blisko?

19.04.2011 19:37
9
odpowiedz
Garin_NPC
2
Generał

ten "sklep" to demo szablonu (czy jak to tam nazwać), który mógłbyś sobie kupić gdybyś zakładał własny sklep.

19.04.2011 19:47
PrzemoDZ
10
odpowiedz
PrzemoDZ
146
Legend

Ludzie, niesamowite jak łatwo dali byście się wyruchać na każdym kroku- i to z własnej głupoty... Wystarczy kliknąć w "regulamin".

Przecież to nie jest żadna strona sklepu- to reklama firmy tworzącej strony internetowe. Przecież to jest wyraźnie napisane.

19.04.2011 19:54
snopek9
11
odpowiedz
snopek9
215
Pogrubiony stopień

Nie sadze, kupuje bowiem rzeczy tylko i wylacznie ze sprawdzonych sklepow, wchodze na skapiec, cenao itp i kupuje tylko wtedy gdy sklep ma kilkaset/kilka tysiecy opinii pozytywnych.

W tym wypadku nie bylo mozliwosci zebym byl stratny chocby o zlotowke,bo jedynie chcialem sie dowiedziec na czym polega ten szwindel/oszustwo a jak sie okazalo to tylko probna wersja sklepu ktora nie jest w stanie nikogo oszukac,bowiem jak sie domyslam nawet nie pozwala na przeslanie im kasy.

No to powiesz, ze ktos moglby mi dac ten adres zebym cos tam kupil i wtedy bym sie nabral,bo ktos zrobi fikcyjny sklep, tez fail, bowiem jak juz napisalem kupuje tylko w srawdzonych sklepach to raz, a dwa, ze jak jest szczegolnie korzystna oferta to sie czlowiek 3 razy zastanowi i 3 razy sprawdzi sklep zanim cos u nich kupi, przewaznie tez dzwonie do sklepu u ktorego zamawiam, bo czesto sklepy oszukuja, ze maja dany towar i wole sie upewniec czy go maja.

Twoje logo to IMO swietna nazwa na sklep i w zyciu bym nie wpadl na to, ze to moze byc miejsce na twoje logo, skoro autor watku znalazl ten link i chcial tam kupic...

19.04.2011 20:25
PS3fan
12
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

Aha. Sorry nie zauważyłem tego ze to tylko szablon. Ale powracajac do głośników. Jak to jest z tym wejściem cyfrowym? Da sie to normalnie podłączyć do komputera?

19.04.2011 20:33
13
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Edit: Nie ten wątek.

Edit2: Ale i tu coś dopiszę.
Jeżeli masz odpowiednie wyjście w komputerze, konsoli czy telewizorze, to powinno działać.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl