Logitech z5500. Czy się opłaca?
Witam,
myślałem ostatnio o zakupie Logitechów Z5500, bo moje x-540 mnie nie zadowalają. Miałem okazję posłuchać tego zestawu pod każdym możliwym kątem (muzyka, gry, filmy) u kolegi i zachwycił mnie szczególnie pod względem gier (a do tego będzie używany). Jednak kolega gra na dużej głośności, i stąd pierwsze moje pytanie:
Czy Z-5500 pokazują pazurki tylko przy wysokiej głośności, czy przy mniejszej też tak dobrze sobie radzą w grach (chodzi mi przede wszystkim o efektowny bas). Czy przy niskiej głośności będą dalej dużo lepsze od x540? Drugie pytanie:
Czy potrzebuję do nich mocnej dźwiękówki, czy mogę je do kompa podłączyć optycznie i dzwięk będą dekodować te bebechy w głośnikach? Bo kiedyś słyszałem że nie można i teraz już nie wiem. I pytanie trzecie:
Czy w ogóle jest sens brac je do pokoju o metrażu około 15-17 m2? Czy jest on za mały?
I jeszcze jedno:
http://www.demo5.osc.sklep.pl/logitech-z5500-p-5.html
Gdzie tu jest haczyk? Bo aż nie chce mi się wierzyć, żeby nowe kosztowały 900 zł.
Zawsze będą lepsze od x-540, przy każdej głośności. Co do pokoju, powinno być ok, tylko je odpowiednio ustaw.
http://www.demo5.osc.sklep.pl/logitech-z5500-p-5.html
haczyk pewnie tam gdzie jest wyboldowane, mozna jeszcze znalezc haczyk na stronie w nazwie firmy "twoje logo"
Gdzie tu jest haczyk? Bo aż nie chce mi się wierzyć, żeby nowe kosztowały 900 zł
Widziałem rok temu w Saturnie w cenie poniżej 1000zł, więc cena 900zł przez internet jest całkiem OK.
Co do kolumieniek to ogólnie rzecz biorąc wymiatają. Nie ma porównania z X-540. Dwa cyfrowe wejścia, DD, DTS to wszystko co trzeba. W tym przedziale cenowym nie znajdziesz nic nawet porównywalnie dobrego.
No patrze i widze, ze jest to jakis nowe sklep ktory ma w ofercie okolo 10 produktow i w zwiazku z tym pewnie jest to szwindel,ewentualnie autor watku go zrobil na szybko zeby ktos u niego kupil te glosniki?
Jestem choc blisko?
ten "sklep" to demo szablonu (czy jak to tam nazwać), który mógłbyś sobie kupić gdybyś zakładał własny sklep.
Ludzie, niesamowite jak łatwo dali byście się wyruchać na każdym kroku- i to z własnej głupoty... Wystarczy kliknąć w "regulamin".
Przecież to nie jest żadna strona sklepu- to reklama firmy tworzącej strony internetowe. Przecież to jest wyraźnie napisane.
Nie sadze, kupuje bowiem rzeczy tylko i wylacznie ze sprawdzonych sklepow, wchodze na skapiec, cenao itp i kupuje tylko wtedy gdy sklep ma kilkaset/kilka tysiecy opinii pozytywnych.
W tym wypadku nie bylo mozliwosci zebym byl stratny chocby o zlotowke,bo jedynie chcialem sie dowiedziec na czym polega ten szwindel/oszustwo a jak sie okazalo to tylko probna wersja sklepu ktora nie jest w stanie nikogo oszukac,bowiem jak sie domyslam nawet nie pozwala na przeslanie im kasy.
No to powiesz, ze ktos moglby mi dac ten adres zebym cos tam kupil i wtedy bym sie nabral,bo ktos zrobi fikcyjny sklep, tez fail, bowiem jak juz napisalem kupuje tylko w srawdzonych sklepach to raz, a dwa, ze jak jest szczegolnie korzystna oferta to sie czlowiek 3 razy zastanowi i 3 razy sprawdzi sklep zanim cos u nich kupi, przewaznie tez dzwonie do sklepu u ktorego zamawiam, bo czesto sklepy oszukuja, ze maja dany towar i wole sie upewniec czy go maja.
Twoje logo to IMO swietna nazwa na sklep i w zyciu bym nie wpadl na to, ze to moze byc miejsce na twoje logo, skoro autor watku znalazl ten link i chcial tam kupic...
Aha. Sorry nie zauważyłem tego ze to tylko szablon. Ale powracajac do głośników. Jak to jest z tym wejściem cyfrowym? Da sie to normalnie podłączyć do komputera?
Edit: Nie ten wątek.
Edit2: Ale i tu coś dopiszę.
Jeżeli masz odpowiednie wyjście w komputerze, konsoli czy telewizorze, to powinno działać.