Lekki warkot
Witam.
Pytanie co jest przyczyna i co mi warczy delikatnie w komputerze ? Otóz gdy jestem na pulpicie to jest cisza jak wchodze do gry i w nia gram to wiadomo wieksza praca karty i procka i ogólnie , ale przysłuchałem sie i zdaje mi sie ze to karta grafiki co jest tego podwodem ? Ktoś sie spotkał z takim czyms? (takie tyr tyr tyr)
Uszkodzony wiatrak albo jakis paproch/lopatka wiatraczka ociera o jakich element.
ale to tak jest jak włacze gre a jak nie jest włączona to nic nie słychać.
Zazwyczaj w tego typu przypadkach będzie to wina wentylatora (grafa, procek, zasilacz, pozostałe). Najprościej będzie otworzyć obudowę i sprawdzić/posłuchać co wydaje taki dźwięk ;-) wtedy będziesz miał 100% pewność.
^ Podczas uruchomienia gry zostają zwiększone obroty i któryś wadliwy wentylator daje o sobie znać.
Od karty grafiki jest poluzowany wentylator jutro wezme śrubokrecik i dokrece srubke.
Dobra myslałem ze to coś powazniejszego.
A jeszcze zeby nie spamowac nowym tematem to tutaj napisze.
Jak sprawdzić temperatury sekcji zasilania i radiatorów na tej płycie głownej ?
http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-h81m-d3h-h81-lga1150-matx-ga-h81m-d3h-640954/?gclid=Cj0KEQjw5ti3BRD89aDFnb3SxPcBEiQAssnp0gKUl7cNADHEU8UE3zL1ipigNhTzvO5Y0aNQhRXN52YaAg3G8P8HAQ&gclsrc=aw.ds
I jeszce chciałbym sie dowiedziec dokładnie gdzie to sie znajduje ta cała sekcja i radiatorki.
Nie sprawdzisz temperatury sekcji zasilania, ale na 100% pewny nie jestem.
Temperature chipsetu możesz sprawdzić programem hwmonitor.
Dobra mam ten program i gdzie dokładnie w tej tabelce moge to sprawdzic ?
Daj swój screen z tego programu.

Łap
i jak ? Temperatury w porządku ?
Czekam na tematy:
Jak zawiązać buty?
Czy mam trzymać go w lewej czy prawej nogawce?
Zjeść jajecznicę czy grzanki?
Moze sie doczekasz a teraz chce usłyszeć co z tymi temperaturami.
Poza tym nie masz nic ciekawszego do roboty tylko sprawdzanie jakie tematy postawiłem??
Jeśli to temperatury pod obciążeniem, to na boxowym wentylatorze nic niepokojącego.
Co do twoich pytań to są one bzdurne. Tak ciężko wpisać w google czyszczenie komputera? Prawidłowe temperatury komputera? Albo chociaż pomyśleć: 'coś warczy/terkocze/stuka, coś jak wentylator to zobaczę czy coś się z nim nie stało'?
TMPIN to będą temperatury chipsetu. Temperatury ok.
Tak to były temp pod obciazeniem w BF4 multi grałem. To co moze być powodem moich spadków FPS w grach inne tematy pisałem o tym. Chodz i w BF4 dziś raz mi sie zdazyła przycinka ...