Laptop wywala błędy
Mam od pewnego czasu problem z laptopem. Okazjonalnie wywala mi bluescreeeny związane z kartą graficzną, chyba chodzi o wbudowanego GTXa 1060. Błędy wywala przy różnych okazjach, czy to lekkie poruszenie leptopem, poruszenie ekranem w celu zmienienia kąta ekranu, nieraz po stuknieciu w klawiaturę nieco bardziej zdecydowanie. Czasami, ale raczej rzadko wywala mi w trakcie gry.
Po takim bluescreeenie często bywa że po restarcie laptop nie widzi karty graficznej GTXa a tylko Intel Graphica. Po wejściu w program NVIDIA wyskakuje komunikat że w komputerze nie ma podpiętego kompatybilnego urządzenia. W celu zaskoczenia grafiki muszę zresetować laptopa ze 2-3 razu aż zaskoczy.
Laptop był u 2 informatyków u których zgłosiłem problem, ale żaden nie znalazł żadnych problemów. Sick!
Jeśli jesteś tu ktoś kto może udzielić jakichś pomocnych informacji to byłbym wdzięczny :) wszelkich informacji dostarczę na tyle na ile będę mógł i potrafił.
Sprawdzałeś co ci się pokazuje w podglądzie zdarzeń? Jeżeli masz: "Windows zatrzymało to urządzenie ponieważ napotkało problem (kod 43)" to oznaka, że albo stery są złe albo grafika ci pada.

Bluescreeeny które wywala najczęściej.
Od kiedy te błędy występują? Czy instalowałeś najnowsze sterowniki do karty graficznej? Spróbuj wykonać te rozwiązania z linków:
https://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/all/niebieski-ekran-przy-staracie-windows-10-video/178d2c23-62f2-4f6e-bea5-1ea2e2485440
Występują od około Grudnia. W tym okresie wymieniałem dysk na nowy i dokładałem kość RAM. Sprawdzę dzięki.
Edit. Właśnie przed chwilą uderzyłem kolanem w stół i znów wywaliło BS :)
Spróbowałem jednego z rozwiązań, będę obserwował zachowanie sprzętu.
Z opisu wynika że usterka pojawia się przy poruszeniu/przegięciu/wstrząsie co może wskazywać na jakiś zimny lut na płycie głównej (na 99% dodatkowa grafika jest wlutowana w płytę) - jeśli laptop jest na gwarancji to od serwisu.
No chyba że ta dołożona kość pamięci jest uszkodzona albo nie do końca dobrze siedzi w slocie - otworzyć lapka i wyjąć-włożyć, sprawdzić RAM jakimś Memtest.