Laptop się wiesza

Forum Komputery
Odpowiedz
02.08.2013 12:29
Wooler
1
odpowiedz
Wooler
81
Konsul

Laptop się wiesza

Witam, mam problem z laptopem Toshiba Satellite C660-2L0. Problem zaczął się od gry Psychonauts, kiedy to grając w nią zawiesił mi się zupełnie komputer (tj. pomagał tylko reset z guzika). Od tego czasu komputer wieszał się bardzo często, nieraz nawet nie chciał uruchomić się. Wysłałem go do serwisu, otrzymałem naprawionego, na tym samym systemie co wcześniej (system przed wysłaniem był stawiany na nowo z nadzieją, że to może wina starego systemu, problem nadal był), bez żadnej informacji na temat tego co było naprawione. Jedyna rzecz jaka mogła denerwować to długi, około 1-2 minutowy okres między wpisaniem hasła logowania, a trafieniem do pulpitu (po prostu długo trwało logowanie). Było to na początku tego roku. Teraz, na początku wakacji uznałem, że zbyt dużo bałaganu mi się narobiło w systemie, więc się zdecydowałem przeinstalować system i problem od razu wrócił. Zawiesił się pierwszy raz w czasie gry w Cywilizacje 5 i potem przez jakiś czas wieszał się w czasie normalnej pracy. Wówczas temperatury jakie mierzyłem, nawet w czasie normalnej pracy to ok 60-70 stopni procesora i karty graficznej. Potem problem nagle ustał, temperatury wróciły do normy (50-55). Potem znowu zaczął się zawieszać i znowu ustał. A wczoraj zawiesił się zupełnie bez powodu, w czasie zwykłej pracy i od tego czasu wiesza się co kilka minut (to co piszę teraz tworzę w trybie awaryjnym mimo wszystko ciągle zapisując). W końcu udało mi się sprawdzić jakie procesy były aktywne, jaka była temperatura była w czasie wieszania i nic nie wskazuje na przegrzewanie (zdjęcia umieszczę, jeśli będę w stanie :P). To o tyle sukces bo dziwnym trafem wcześniej jak próbowałem to sprawdzać po cyklu wieszania się, podłączając dodatkowy monitor tylko na wyświetlanie tych danych, to komputer nagle przestawał się wieszać, aż do wczoraj.
Ale przeglądając Podgląd Zdarzeń zauważyłem dziwną rzecz. Mianowicie przed każdym błędem krytycznym jest zawsze taki wpis z kategorii Informacje:
"Filtr systemu plików eamonm (6.0, ‎2013‎-‎02‎-‎05T10:23:32.000000000Z) został pomyślnie załadowany i zarejestrował się w menedżerze filtrów."
lub
"Filtr systemu plików FileInfo (6.1, ‎2009‎-‎07‎-‎14T01:34:25.000000000Z) został pomyślnie załadowany i zarejestrował się w menedżerze filtrów."
Jakieś pomysły co może powodować to wszystko, lub gdzie sie zwrócić o bardziej specjalistyczną pomoc? Gwarancja niestety mi się już skończyła :(

02.08.2013 14:52
Wooler
2
odpowiedz
Wooler
81
Konsul

Up

02.08.2013 14:57
3
odpowiedz
Cieciuch
30
Pretorianin

zanieś do porządnego informatyka programisty

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl