Laptop nie wykrywa telewizora
Tak jak w temacie - łącze kablem HDMI oba sprzęty i jest zero reakcji. Laptop AspireTimelineX, telewizor Panasonic Viera.
Większość poradników w internecie koncentruje się na tym, by pozmieniać rozdzielczość, częstotliwość odświeżenia etc., ale raczej mi to mało pomaga, skoro komputer nawet nie wykrywa że coś jest w porcie HDMI i nie mam możliwości włączyć dzielenia ekranów.
Na co powinienem zwrócić uwagę? Jak rozwiązać problem?
Z góry dzięki za odpowiedź
podłączyć inny sprzęt na HDMI - jak odnajdzie to problem jest z TV jak nie odnajdzie to do sprawdzenia kabel / złącze HDMI w laptopie
Złącza w telewizorze są dwa i działają na pewno, ponieważ inne sprzęty były na nich używane. W komputerze tyle pewności nie mam i jeszcze to sprawdzę, ale teraz zachodzi pytanie - czy zakładając ze oba wejścia są sprawne, coś może jeszcze powodować problem z wykryciem wtyczki? Nie wiem, jakaś sprawa software'u, windowsa, sterowników?
Kabel też jest w porządku.
A wybrałeś odpowiednie źródło sygnału w TV ? Niby oczywista sprawa a wiele osób o tym zapomina. W moim LG np. muszę ręcznie przestawiać źródło na HDMI bo sam nie przełączy się przy podłączeniu