Laptop do pracy w okolicach 2000 zł

Forum Komputery
Odpowiedz
17.12.2015 10:15
1
odpowiedz
iLLusionist
54
FataL

Laptop do pracy w okolicach 2000 zł

Poszukuje laptopa, głównie do obsługi programów takich jak AutoCad czy Robot, przeglądania internetu, czasami jakiś film, muzyka. Żadnych gier. Interesują mnie tylko te bez systemu i z dyskami SSD - 120 lub 250 GB jest w pełni wystarczające jak dla mnie. Znalazłem dwie ciekawe oferty:

Lenovo IdeaPad 100
http://allegro.pl/laptop-lenovo-ideapad-100-i5-8gb-240ssd-dvd-zestaw-i5854960582.html

Lenovo G50-80
http://allegro.pl/show_item.php?item=5853445928

Czy w tym przedziale cenowym znajdę coś lepszego? Czy ktoś posiada, któryś z tych modeli i może powiedzieć coś więcej o jakości jego wykonania? Mile widziane inne propozycje w okolicach +-2k zł.

ps. nie muszą być to laptopy Lenovo - jestem otwarty również na inne marki.

17.12.2015 20:05
2
odpowiedz
iLLusionist
54
FataL

up - moim faworytem nadal jest Lenovo Ideapad 100, co sądzicie o nim i o jego konfiguracji?

17.12.2015 21:08
wert
3
odpowiedz
wert
204
Kondotier

Ja mam G780 - też wykorzystuje do projektowania - tyle że ja jeszcze mam WinXP (ze względu na stare programy) i w pełni nie wykorzystuje jego możliwości.
Nie wiem czy 15,6 to nie za mały do rysowania w CADzie (chyba że masz zamiast z nim chodzić). Ja mam 17,3.
Podobnie z ilością wejść USB - ten drugi ma ich więcej. Zależy ile będziesz potrzebować. Ja mam w sumie 4 - 1 po prawej na mysz i 3 po lewej na drukarki. Mogę też wpiąć dysk zewnętrzny, internet mobilny (jak bym potrzebował gdzieś albo WiFi siądzie).

Nie mogę nic powiedzieć o procesorze czy karcie grafiki.

Jak bym miał wybierać między tymi dwoma to nie wiem który by wybrał :)
Pewnie ten co ma więcej wyjść USB - ale to jest moja specyfika.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl