Laptop do grania do 3000zł
Witam, zamierzam kupić komputer do grania w gry i internetu. Problem w tym że laptopa do grania podobno nie ma a inwestować w takiego kilka tysięcy nie ma sensu, lepiej kupić stacjonarny. Lecz zależy mi by był to laptop i pytam czy w granicach 3000 zł kupie coś dobrego, a jak tak to co ?
Z pewnością ktoś Ci doradzi coś w miarę sensownego.
Ode mnie dorzucę tylko to, że zastanów się dwa razy czy faktycznie potrzebny Ci laptop. Większy komfort z grania będziesz miał na PC. No i przede wszystkim będziesz się cieszył płynnością w najnowszych grach przez dłuższy czas niż w przypadku laptopa.
Laptop definitywnie ze wzlędu na częste wyjazdy za granice.
O co chodzi z tym, że bd cieszył się dłużej z płynności gier ?
PC mozesz w miare uplywu czasu i w miare potrzeb dowolnie rozbudowywac, z lapkiem nie jest juz tak rozowo...
Podobnie z ceną, za 3000 zł kupisz całkiem dobry sprzęt stacjonarny. W tej samej cenie laptop będzie o wiele mniej wydajny.
kamilio2 -> Pewnie o to że za 3000 złożysz lepszy zestaw stacjonarny niż laptop. Ale skoro szukasz laptopa to jak już zostało podane: Lenovo Y580 i tyle w temacie :)
fazikjunior -> czytać nie umiemy? "definitywnie laptop".
kamilio2 -> chodziło mi o to, że dla przykładu:
Kupiłem komputer 1.5 roku temu i do dziś gram w wysokiej rozdzielczości na max detalach w każdą grę ( niekoniecznie z AA )
Gdybym wtedy za taką samą cenę kupił laptopa, dzisiaj nowe gry odpalałbym pewnie na średnich/niskich.
Ale skoro często wyjeżdżasz to faktycznie, bierz laptopa. Coś za coś.

Otóż nabyłem drogą kupna Lenovo Y580 i pierwszy problem związany z nim to wideo. Jak to naprawić ?
Flash zaktualizowany do najnowszej wersji?
Sterowniki graficzne tak samo?
Inne filmy używające flash'a odtwarza dobrze? (i z innych źródeł niż srajtube?)