Witam
Jak w temacie napisałem chciałbym zapytać was o dobrego laptopa w cenie 4000 zł (dokładnie) związanego z muzyką ( chodzi mi o jakieś nagrywanie piosenek , montowanie muzyki coś w tym stylu ). Sam się nie znam na tym więc pytam was . Proszę o bardzo szybką odpowiedź
Umiesz czytać ? Ma być za 4000 i to nie do odtwarzania muzyki tylko do nagrywania coś w stylu studia
Nerdlord ale to pytanie kompletnie nie ma sensu. Potrzebujesz oprogramownia, dobrej karty dzwiekowej i mikrofonu.
hopkins
to podajcie chociaż na jaką kartę dźwiękową patrzeć i na co jeszcze
Jak bardzo chcesz laptopa to jakas zewnetrzna. Cene obniz i starczy Ci na jakas pozadna z wbudowana konsola :)
Kartę i tak będziesz musiał kupić zewnętrzną, więc model laptopa nie ma tu wielkiego znaczenia. A jaką kartę i co tam jeszcze będziesz potrzebował pod konkretne zastosowania to już bym radził zapytać na jakimś forum tematycznym gdzie dostaniesz na pewno bardziej fachowe porady niż tutaj.
Tyle, że najpierw musisz wiedzieć czego szukasz, bo czytając że "chodzi mi o jakieś nagrywanie piosenek , montowanie muzyki coś w tym stylu" to radziłbym ci ściągnąć sobie darmowe audacity i sprawdzić czy ci się nie znudzi po 10 minutach...
I tak nie zrozumiecie dlaczego akurat tak . Temat do zamknięcia
4 tysiace ale na co? Na sam laptop, czy jeszcze na karte i mikrofony? Jesli tylko na laptop w jakim budzecie ma byc karta i do czego chcesz ja wykorzystywac? Ile wejsc, potrzebujesz phantom power lub jakies bajery zeby podpinac inne przedwzmacnaicze bezproblemowo?
Do tworzenia muzyki przyda sięwiększy obszar roboczy - obowiązkowa matryca FHD. Ode mnie w tej cenie Lenovo Y50:
http://www.morele.net/laptop-lenovo-y50-70-59-427490-666681/
Do tego dokupujesz pojemny dysk SSD za resztę:
http://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-mx100-256gb-sata3-2-5-550-330-mb-s-7mm-ct256mx100ssd1-645069/
I masz naprawdę wydajny sprzęt do robienia muzyki.
Szkoda że już po fakcie . Nie mniej dziękuję brozinho za odpowiedź o taką mi chodziło .
Lol nic dziwnego, ze po czasie a nadal nic nie napisales. Kupiles cos chociaz, jesli tak to co?
Sam się nie znam na tym więc pytam was
Najpierw się poznaj, a potem sprecyzuj pytanie.
4 tysiące to za mało na uniwersalny laptop do nagrywania i tworzenia muzyki.
Nie kupiłem powiedzmy że plany się zmieniły . Ale widzę że niektórzy na tym forum sami nie wiedzą co mówią ; jedni mówią że to za mało inni że za dużo pytanie kto się myli :)
Ja widze niektorzy maja problemy z zadawaniem konkretnych pytan bo nadal nie wiadomo do czego to chciales poza "nagrywaniem muzyki" trololo, ile na laptop ile na karte.