Laptop 13" do 5000zł
Cześć. Nadszedł ten moment. Szukam mobilnego (wielkościowo) laptopa (13" max) do 5000zł, który pociągnie na średnich detalach jakieś nowsze gierki w 1366x768 lub podobnej rozdzielczości (matryca wymagana FHD IPS) więc pewnie coś z GTX1050 albo czymś podobnym.
Możecie podrzucić jakieś modele sensowne bo nie interesowałem się tym przynajmniej od roku i wyleciałem z obiegu?
NIE INTERESUJĄ MNIE LAPTOPY 15 CALOWE, 17 CALOWE. Ooooostatecznie 14". Aha, podświetlana klawiatura bo po nocach dużo klepię w ciemnościach :)
Surface Pro. Z tym, że o nowszych grach raczej zapomnij. Grywam w Diablo II i Heroesy III, nic nowszego nie próbowałem. Nie mniej sprzęt rewelacyjny, szybki, jakość ekranu świetna. Klawiatura z alcantary podświetlana, piękny sprzęt.
To warto spróbować nowszych gier - ja na Surface Pro 4 gram w Civ 6, gry Paradoxu etc. W WoW-a najnowszy dodatek też grałem, ale to wiadomo, podstawka jest stara.
Nie są to gry najnowsze, ale nie trzeba cofać się aż do średniowiecza w postaci DII i H3, które działały nawet na moim Asus Transformer T100 :)
Inna sprawa, że Surface Pro to faktycznie świetny sprzęt, tanio nie jest, ale jako mobilny laptop do pracy jako wsparcie/przeglądanie netu/pisanie prac etc. sprawdza się fenomenalnie. Wolę na nim pracować niż na moim służbowym biznesowym Dellu :)
To tak nie działa niestety, też swego czasu szukałem małego i potężnego cuda ale to daremny trud.Na 14 calowym lapku jeszcze w coś tam zagrasz bo montowano w nich 2gb gtx1050.W laptopie poniżej 14 cali nie będzie w 90% dedykowanej karty (chyba że coś technologicznie przegapiłem).Są tam zwykle mało wydajne karty więc małe pole manewru.Czekam aż ktoś jeszcze się wypowie w tym temacie bo mnie również interesowala swego czasu taka opcja.
13" trochę mało.
GTX 1050 zapomnij. Za słaba. Od kilku miesięcy testuję 1050 Ti 4 GB. Jest nieźle ale zdecydowanie brakuje mocy. ;-|
HP Envy - ładny, z dobrymi recenzjami: https://www.notebookcheck.net/HP-Envy-13t-i7-8550U-MX150-SSD-FHD-Laptop-Review.337704.0.html (ale w środku tylko MX150, czyli odpowiednik desktopowej GT 1030, ciężko o coś lepszego w tak małym laptopie). Może jak pojawią się mobilne Ryzeny 3000, to coś się ruszy, ale to za kilka miesięcy.
Nie przepłacaj za laptop, ja tak zrobiłem i żałuję. Lepiej kup coś za pół ceny i wymienisz później na drugi. Serio jak wydasz będziesz żałował później.
14" to za dużo bo jeżdżę w kółko z tym po Polsce. Czekam na nowe lapki z Ryżenem w takim razie. PS. wydajność GTX1050 jest dla mnie absolutnie wystarczająca :)
Nie ma 13,3'' z GTXem 1050 TI czy też 1050. Co najwyżej z MX150. Za ~4300 zł jest Xiaomi Mi Air 13 - https://www.morele.net/laptop-xiaomi-mi-air-13-4912776/
* i5-8250U
* 8GB RAM
* SSD M.2 PCIe 256GB
* matryca IPS
* Win 10 Home
* solidna, aluminiowa obudowa