Jak w temacie. Mam dość dobrego pc (nowe gry przynajmniej na średnich działają) i X360. Muszę jednak zdecydować, na którą platformę kupować gry.
Już mam taki kaprys, że lubię mieć wszystko w jednym miejscu tzn. nie chcę skakać pomiędzy pc/xboxem, tylko mieć wszystkie gry na jednym z nich.
Bez problemu wybrałbym xboxa, bo przyjemnie mi się na nim gra i w przeciwieństwie do tych steamowych, achievy sprawiają mi trochę satysfakcji :)
Za to za PC przemawia dużo lepsza grafika i przeważnie płynność. Znowu bardzo lubię wszelkiego rodzaju gry 'imprezowe' guitar hero, rock band, dance central - czego na xboxie jest zdecydowanie więcej.
Niestety konsole się trochę zestarzały więc teraz już sam nie wiem.
Nie czaję, to po co kupiłeś Xboxa skoro teraz masz taki dylemat? Bez sensu.
Kupuj exy na Xboxa, a multiplatformowe na PC - to chyba jasne?
Jeżeli nie masz pada na PC, to samochodówki czy zręcznościowe (w stylu Tomb Raider, Prince of Persia itp.) kupuj na Xboxa, bo tam pad jest wygodniejszy. Jeżeli masz pad do PC (w sumie pad do Xboxa może być i tu i tu, ale trzeba będzie odbiornik dla PC kupić), to kupuj na PC.
Xboxa kupiłem dawno, za to dość niedawno wymieniłem PC bo po prostu już tego wymagał, stąd pojawił się dylemat.
[3] - No właśnie dla mnie to nie takie jasne :) Mam odbiornik do pada jak coś. No a jeśli mam polegać tylko na exach od xboxa, to będzie on prawie nie używany. Tak czy siak chyba masz racje, bo skoro mogę mieć grę, która wygląda ładniej, działa lepiej i w dodatku przeważnie jest tańsza to właściwie tu nie ma żadnego wyboru...