Kupno komputera pytanie
Czesc zamierzam kupic komputer i chcialem was zapytac co myslicie o takim zestawie: https://www.morele.net/inventory/info/RYsvDW/
Kompletnie nieopłacalna karta. Obecnie warto tylko kupować GTX 1050 (bez Ti) oraz RX 460. Reszta się nie opłaca. Na tej karcie cudów nie uświadczysz.
Crod4312 Na prawdę chłodzenie boxowe w ryzenach daje radę? Sam na jesieni będę kupował kompa i zawsze chłodzenie dodatkowe było jedną z podstaw. Tak to zawsze te ok 150 zł zostaje.
Ja co prawda nie podkręcam ryzena ale moim zdaniem chłodzenie boxowe daje rade używam od trzech miesięcy i nie miałem problemów.
Tak, boxowe chłodzenie daje radę. AMD w tej kwestii poczyniło znaczny postęp i zrobili naprawdę solidną konstrukcję.
Patrzę jeszcze co można zrobić w kwestii karty graficznej i się przeraziłem. GTX 1060 kosztuje 1999zł, a wersja 3Gb 1500zł... Nie wiem kiedy to gówno na kopanie się skończy, ale mam nadzieję, że jak najszybciej. Obecnie to chyba karty do 1k nie ma. Zostaje tylko ten 1050Ti, który powinien kosztować 600-750zł.
mistrzu, jak ty sprawdzasz te ceny? Ja tam widze ok 1500 za 6gb i 1300 za 3gb, czyli juz jest lekko lepiej niz bylo ostatnio. Te 1500 za nieokrojona wersje juz mozna imo rozwazyc
Koszyk podał z Morele to karty też tam sprawdzałem. Jak się wejdzie np. na Ceneo to rzeczywiście widać te 1400-1500zł za 6gb.
ceny kart na morele sa "podkrecone", bo jak skladasz zestaw i jak sie spelni warunki to dostaniesz jakas kwote jako bon w zakupach w ich sieci np.
GTX 1060 3GB bon 250 PLN
GTX 1060 6GB bon 700 PLN
https://www.morele.net/wiadomosc/kopiemy-fpsy-nie-bitcoiny-zgarnij-voucher-do-900-zl-za-zakup-zestawu-komputerowego/4992/
nie wnikam w kwestie oplacalnosci (i inne kwestie) bo masz zamrozona kwote do nastepnych zakupow.
Jeśli chodzi o ryzena 5 1600 to niepotrzebnie kupujesz chłodzenie bo jest w boxie i jest dobre. Kartę zmień na gtx 1060. Ja mam ryzena 1600 plus gtx 1060 i jestem zadowolony. Ostatnio grałem w Fallout 4 i cały czas mam stabilne 60fps na ultra.
Obudowa tragedia (za tą cenę mamy świetną prześwitującą), proc kicha, grafika jeszcze większa, ssd i zasilacz mogą być.
Około 1200PLN + koszt wysyłki do PL, niestety z tego co widzę nie mają wersji 6GB, Jak by coś to w niemczech jest 19% VATU, przy zakupach warto uwzględnić te 4%.