Kupiłem rower za 1700 i tak się pytam czy się opłacało? Dla mnie ten rower rządzi i już nawet zgarnąłem 2 stówki za zawody w okolicznym lesie :))))
-------->
i już nawet zgarnąłem 2 stówki za zawody w okolicznym lesie
Z odszkodowania?
Z odszkodowania?
Nie...za 3 miejsce
Who cares
Chamskie lokowanie produktu? pochwalić się chcesz? przecież już kupiłeś, o radę pytasz?
Sam mam Unibike'a - firma uczciwa (rowery tanie w stosunku jakość/cena), ale ramy mają do kitu...
X@vier
Takie tam....czasami u nas są takie zawody a koleś ze sklepu mi powiedział że takim rowerem to właśnie często oni na te zawody jeżdżą to też pojechałem
Thrud
Na początku chciałem fulla ale gość ze sklepu powiedział że z moją jazdą (często po asfalcie) taki rower będzie bezsensu.
Btw na takim rowerze do dh praktycznie nie da się jechać po prostej drodze bo jest on przygotowany do zjazdu z góry i siedzi sie na nim dużo inaczej niż na zwykłym rowerze
Stra moldas
Rower mam od tamtej soboty (tydzień) i już zrobiłem 136 km także dość dużo jeżdżę
bizon1807
Rower mam od tamtej soboty (tydzień) i już zrobiłem 136 km także dość dużo jeżdżę
W lato się dużo jeździ jak masz dziennie 80km na liczniku ;)
Muszę przeserwisować swojego Kross'a i od wiosny zacząć znowu, bo ostatnio leniuchowałem.
X@Vier
W lato to robie dziennie nie mniej niż 50km, mój rekord to 94,3km i zajęło mi to około 8 godzin i przejechałem wtedy cały powiat do okoła XD
PS. Jakiego masz krossa?
PS2. W te lato chce zrobić powyżej 100km bo na tym rowerze nie będzie to problem o na tym starym to jechałem pół dnia nie przez zmęczenie ale przez wage roweru (jakieś 22kg) i opony grube jak gąsienica czołga
Kross Level A-6 na V-breakach, bo wtedy miałem dość niemiłe wspomnienia z tarczówkami. Versja Czarno biała z 2010r.
Jeśli dużo jeździłeś na 22 kg pierunie, tak jak i ja wcześniej to można sobie niezłe mięśnie wyrobić ;) Przy przesiadce na niecałe 13kg, które mam teraz to wydaje mi się być lekkim jak piórko :D
Ja też teraz po przesiadce na jakieś 18 kg (nie wiem ile dokładnie ten rower waży) to pod każdą górkę jade na 2-5 albo jakieś 1-8 bo jak dam już 1-4 to pedałuje jak głupi a nie przyśpieszam.
kupiłem rower )
No i co mam na to powiedziec? Mam oklaski bić?
mam oklaski bić
Tak
No nie ma co full pierwsza klasa.. W tych "zawodach" to zapewne tylko Ty startowałeś.
stra a jak zima ostra to nie można? ja przy -25 jeżdżę w deszcz i śnieg.
domin12
Sie odezwał ten co jeździ pewnie na składaku.....poza tym to na co mi full, tak jak gościu w sklepie gadał że to rower TYLKO do terenu a na asfalt taki rower jest po to żeby sie zmęczyć i na jakąś kone czy inny full trzeba wydać co roku troche kasy żeby nie jeźdźić na gównie a jakbyś nie zauważył ja nie zarabiam.
A ten rower nowy czy bardzo mało używany bezwypadkowy od emeryta, który dojeżdżał nim tylko na niedzielne msze? ;)
Rower ma 6 dni i jest nowy (nie używany)....jestem pierwszy właściciel :))
[21] -> To co Ty robisz to mnie już najmniej interesuje. Nie wiesz na czym jeżdżę a zabierasz głos.
No nikt normalny nie robi sobie długich przejażdżek rowerem do DH to raczej jest logiczne.
Serwisowanie nie jest takie kosztowne a najlepiej robić to samemu wtedy już wgl zaoszczędzisz.
bizon1807
Tobie dopiero gość w sklepie musiał powiedzieć, że rower do dh nie jest stworzony to pokonywania kilkudziesięciu km po asfalcie?
Faktycznie zajal 3 miejsce. Wiem, bo bralem tez w nich udzial i zajalem drugie na moim Karliku. Niestety nie dalem rady koledze na Romecie Wigry 3.
Widać że tu chyba tylko niepoczytalni siedzą....
[...]na jakąś kone czy inny full trzeba wydać co roku troche kasy żeby nie jeźdźić na gównie a jakbyś nie zauważył ja nie zarabiam.[...]
Heh, jeszcze się zdziwisz. Jeśli faktycznie masz takie przebiegi jak piszesz, to pewnie wymieniasz napęd raz w roku. Środkowy blat korby masz do wymiany co roku. W trakcie roku zajechane dwa komplety łańcucha z kasetą. Regularne wymiany linek i pancerzy oraz opon i dętek. Do tego jeszcze olej do łańcucha.
To wszystko kosztuje, a jazda z przeskakującym łańcuchem jest niebezpieczna. Dziurawiące się notoryczne opony też nie są pozytywną sytuacją.
Chyba czas tej pracy poszukać :)
Ten Unibike waży aż 18 kilogramów?
Ustaw odpowiednio siodło i mostek, który najlepiej od razu odwrócić do góry nogami.
Dobra pozycja to podstawa szybkiej, wygodnej i zdrowej jazdy.
EDIT:
Zacznij się udzielać w tym wątku, można się dużo nauczyć.
https://www.gry-online.pl/forum/rower-czyli-to-co-nas-kreci34/z8c3c726#ostatni
EDIT 2:
Gdzie mieszkasz? W jakim rejonie Polski?
Mieszkam na śląsku w okolicy wodzisławia śląskiego...niedaleko granicy czeskiej (jakieś 25km).
Dokładnie to nie wiem ile waży ale gdzieś z 15-17 kg
Przebieg mam duży ale w tamtym rowerze na którym zrobiłem jakieś 5000km zmieniłem tylko raz olej i łańcuch XD. Ale działał i nie przeskakiwał łańcuch a na oponach dalej była "kostka" i nie były za bardzo zużyte (5 lat na nim jeździłem) i coś mi sie wydaje że na tym przez same wakacje bedzie z 1000 :D bo teraz mam go dopiero tydzień a już zrobiłem 136 km :)