Kupię aparaturę chemiczną :D
Witam
Niestety miałem nieprzyjemną sytuację na laboratorium i roztrzaskałem chodnicę Liebiga z nasadką destylacyjną krótką. Muszę oczywiście odkupić a babki z magazynu na uczelni zaśpiewały mi 150 jak bym chciał dać kasę. Oczywiście chyba je pogrzało i szukam czy nie ma ktoś na zbyciu. Na akademikach już tam mają i ceny wołają jakieś w miarę, ale poszukać nie zaszkodzi, a nóż ma ktoś na zbyciu i opchnie po taniości :)
Także interesuje mnie coś takiego -> szlify dwa razy po 19, szlif na termometr 14.
Na necie nie ma co szukać bo też bym zbankrutował.
Macie jakieś wtyki, może sąsiad bimber pędzi w piwnicy i ma sprzęt na sprzedaż, albo kumple mete kręcą? Popytajcie no :)
A pytałeś na bardziej "specjalistycznych" forach, gdzie chemicy siedzą? Takie Forum Biolog na przykład?
nie mamy wtykow. znajdz sobie dzessiego w prawdziwym zyciu, a nie na forum. stop narkotykom
Stra - ogólnie ciężko Ci powiem bo fajne forum chemiczne przestało istnieć. Teraz jest dział na biologia.pl i na pewno założę tam wątek. No ale GOL musiał być, tu są znawcy od wszystkiego także warto próbować :)
I nie naoglądałem się żadnych seriali i nie będę robić narkotyków. Zbiłem podczas robienia reakcji co cyklopentenu (taki smród, że tydzień mnie łeb bolał). Ogólnie ten szlif przy nasadce był już pęknięty i tak jakoś chujowo to wyglądało, no ale robić musiałem. I jebło :(
A najgorzej, że za tydzień mamy mycie sprzętu i już w naszej szafce jak tam patrze połowy brakuje :( Czaicie, że nie mamy normalnej miedzianej miski na lód!? Ktoś se zajebał!! Kolbki to zbiliśmy, no kasy na te labory masę pójdzie :(
A smród taki, ze nawet zeszyt musiałem wyrzucić bo śmierdział :(
Psuja nie ma uja :D
Wiesz jak to się mówi : złapią Cię za rękę to mówisz że nie Twoja ręka! Zatem nie specjalnie wierzę w Twoje tłumaczenie: "nie będę robić narkotyków"