Witam.Który komputer będzie lepszy do gier i małej modernizacji 1?Oczywiście zależy mi na systemie operacyjnym więc składanie z części używanych lub nowych nie wchodzi w grę bo koszt Windowsa to około 400-500 zł a ja nie posiadam takiej kwoty...Który będzie lepszy do gier?Niekoniecznie do tych nowych tylko tych starszych...Proszę o uzasadnienie dlaczego ten a nie ten drugi...Budżet to max.1700zł.
Zestaw Nr.1- olx.pl/oferta/komputer-i5-2400-r9-2gb-ssd-250gb-8gb-ram-CID99-IDe1XPb.html#3c7697415c
Zestaw Nr.2- olx.pl/oferta/mega-stacjonarka-1tb-2gb-graf-4gb-ram-i3-4330-gwarancja-CID99-IDdDOsn.html#c0f506fea5
Zestaw Nr.3- olx.pl/oferta/komputer-i5-2500k-7850-2gb-gigabyte-8gb-1600mhz-1tb-hdd-CID99-IDdZd6R.html#d3129c463c
Zestaw Nr.4- olx.pl/oferta/i5-2500k-fortis-p67-pro3-660ti-msi-8gb-ram-hyperxblue-500gb-xfx450-CID99-IDckuI5.html#9b87a2ea03
Modernizacja 1- np.O dysk SSD czy HDD,Lepsza Karta Graficzna,Procesor Niekoniecznie ,Więcej RAM'u,
Z góry dziękuje za odpowiedź . :) Pozdrawiam .
Bardzo porównywalne maszyny, budżet skromny, nie licz na detale ultra w najnowszych tytułach, raczej średnie/wysokie. Pierwsza oferta według mnie najlepsza pod warunkiem że dokupisz sobie jakiś dysk HDD na dane, bo go nie ma (ok. 200zł za nowy 1 TB, nie musisz od razu kupować), ma SSD 250 GB co prawda nie jest to jakiś demon prędkości bo to budżetowa seria BX100 ale i tak to ogromna różnica pomiędzy HDD, jak zainstalujesz system to na gry ci mało co zostanie, maks. kilka tytułów. Masz tu procesor niewiele słabszy od 2500k ale z zablokowanym mnożnikiem, dość nową kartę ze średniej półki i 8GB RAM'u.
W konfiguracji drugiej masz kartę porównywalną (minimalnie lepsza w niektórych grach) ale za to słabszy procesor (2 rdzeniowy/4wątkowy) i mało RAM'u.
Opcja nr. 3, znajdziesz tu najmocniejszy procesor z odblokowanym mnożnikiem, ale za to słabszą kartę, w grach to karta graficzna ma większe znaczenie.
Ostatnia propozycja, to samo co w opcji 3 ale jest tu trochę mocniejsza karta (dalej słabsza niż R9 270x, znacznie słabsza)
Tak, bierz Nr.1, ale jeśli dozbierasz na dysk HDD i go dokupisz za jakiś czas, ewentualnie jeśli to nie będzie możliwe weź go bez SSD (sprzedawca zaznaczył taką możliwość za 1400zł) i dokup HDD (Seagate 1TB ST1000DM003), ale to będzie duża strata bo SSD naprawdę daje kopa i są warte swojej ceny.
Musze wziąć z dyskiem SSD ponieważ z zdjęć wynika że ma Windowsa Home Premium a ja już podkreśliłem że nie stać mnie na nowy system .Albo jest jakaś opcja żeby zainstalować system taniej