Którą wersję polecacie kupić Fallout 3 czy New Vegas?
New Vegas.
Lepsze jest wszystko - historia, postacie, zadania...
Why not both?
Zdecydowanie NV i zdecydowanie ze wszystkimi dodatkami ;) Jest to gra, której poswieciłem naprawde duuużo czasu ;)
Kupiłbym oba na jakiejś promocji. New Vegas jednak lepsze pod każdym względem. Co do trójki, to polecam wersję z GOG-a. Ma wycięte fatalne Games for Windows Live, które sprawia olbrzymie problemy i ogólnie jest lepiej przystosowana do współczesnych komputerów.
Trójka nawet nie ma startu do New Vegas. Wszystko w NV jest lepsze. Dosłownie wszystko.
Myślę że New Vegas jest bardziej "falloutowe" czyli bliższe orginałom, jednak fallout 3 to też świetna gra, spędziłem przy niej ponad 60h licząc wszystkie dodatki i uważam że momentami klimatem przewyższa wszystkie te kultowe fallouty, których zresztą jestem fanem.
F3 to zwykla wydmuszka, bez tresci. Postapo w tym wypadku sprowadzalo sie do totalnej pustki na mapie - za wyjatkiem zawalonych ghulami tysiaca i jednego podziemia, na bazie tych samych 3 assetow, robiacych za korytarze metra....
NV bije F3 na głowę.
Do F3 mam spory sentyment. Mimo wszystkich swoich wad, to bardzo dobra gra i spory sukces studia i reanimacja marki (na mainstreamowym rynku).
Z rzeczy które wolę w F3 został chyba tylko miejscami klimat i oprawa- bardziej posępna, miejscami bardziej przypominająca METRO. NV to nie jest festyn, ale z uwagi na historię i umiejscowienie brakuje mu tego 'czegoś', co było w obskurnych korytarzach schronów i ruinach miasta w F3.
Najlepiej przejść oba, ale jak wybrać to tylko F:NV.
Obie to majstersztyk, trzymaj się tylko z dala od czwórki.