Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Które z tych gier wyścigowych posiadają tryb kariery?

08.04.2015 18:47
1
zanonimizowany1066498
3
Legionista

Które z tych gier wyścigowych posiadają tryb kariery?

Witam, kłaniam się, całuję rączki. Szukam gry wyścigowej, symulacyjnej współpracującej z kierownicami, ale jednocześnie posiadającą ciekawy tryb kariery, ponieważ jej brak sprawił że rFactor już mi się znudził. Z tego co zasłyszałem, dobrymi symulatorami są Need for Speed: Shift 1 oraz 2, GRID: Race Driver oraz GRID: Autosport, nadchodzące Project CARS oraz serie F1 i WRC (nie ukrywam że w dwóch ostatnich podoba mi się również fakt posiadania licencji). Nie wiem jednak jak wygląda w wymienionych przeze mnie grach kariera - czy jest i czy jest czymś więcej niż bezdusznym i bezcelowym pokonywaniem kolejnych tras. Jaka gra waszym zdaniem najlepiej spełni moje wymagania? Może jakaś której nie wymieniłem? Z góry dziękuję.

08.04.2015 19:35
djeko
2
odpowiedz
djeko
46
Force Majeure

Need for Speed: Shift 1 oraz 2, GRID: Race Driver oraz GRID: Autosport, nadchodzące Project CARS oraz serie F1 i WRC
Prawdziwa symulacyjna śmietanka :/

Jeśli jako kariera masz na myśli możliwość przejechania sezonu w danej serii to:
- gry SimBinu
- Richard Burns Rally (?)
- F1 Challenge 99-02

czymś więcej niż bezdusznym i bezcelowym pokonywaniem kolejnych tras
TOCA Race Driver (bez numerku, z 2003r) miała system podpisywania kontraktów, przyjmowania/odrzucania ofert z danego zespołu, a nawet wstawki fabularne. Ale to raczej w stronę arcade.

08.04.2015 20:41
3
odpowiedz
Apocaliptiq
168
Legend
Wideo

Nie jeździłem ale wiem, że Assetto Corsa posiada tryb kariery. No i symulator pod kierownice pierwszorzędny.

https://www.youtube.com/watch?v=N-CjDcBhO0U

Forum: Które z tych gier wyścigowych posiadają tryb kariery?