Zastanawiam się nad kupnem To The Moon - ale że to podobno wyciskacz łez, to chcę też coś wesołego. I tu się zastanawiam, czy lepiej wybrać Deponię (ale chyba poczekam na całą trylogię w jednej paczce), Book of Unwritten Tales, czy The Whispered World?
A może zamiast jednej kup sobie to:
http://groupees.com/weg ?
Za 5 dolców masz 9 przygodówek w tym wyśmienite Gemini Rue i Resonance. Wszystko na Steama.
A z podanej przez ciebie czwórki, ciężko wybrać faworyta. Wszystkie są super. Sam obecnie, po raz trzeci, przechodzę To The Moon (tym razem po polsku). Może BoUT?
Od siebie powiem, że Deponia jest dość fajna aczkolwiek za krótka jak na swoja cene.
W tej chwili nie mam konta internetowego, więc preferuję wersje pudełkowe.
Najbardziej mnie ciągnie do Book of Unwritten Tales z powodu wyśmiewania schematów, ale brakuje mi tam ręcznie rysowanej grafiki z konkurentów - wiem, że tła są ręcznie rysowane, ale postacie i reszta już nie. Może ktoś jeszcze napisze swoją opinię, może coś o fabule, gdzie jest lepsza, która gra jest lepsza pod względem humoru itp. Z humorystycznych przygodówek mam już Sam & Max Sezon 1 i bardzo mi się podobało. Z kolei z ręcznie rysowaną grafiką mam już Machinarium... Ech, ciężki wybór.
Dzięki, w takim razie chyba to wezmę. Szkoda trochę, że nie ma tej kreskówkowej grafiki, ale trudno.