Którą grę wybrać: WRC czy WRC 2? Są istotne zmiany?
Witam!
Planuję zaopatrzyć się w którąś z odsłon gry WRC. Wiem, że nie są to może super wyścigi, ale chcę sobie pograć w jakieś porządne rajdy, a Dirt już w 2 odsłonie przeszedł z tematyki WRC na pozerstwo i wyścigi Baja oraz inne debilne amerykańskie odmiany tego sportu, a w 3-jce jest chyba niewiele lepiej.
Dlatego planuję kupno WRC. Pierwszą część można dostać taniej, ale dwójka też już potaniała, bo nie cieszy się zbyt dużą popularnością, więc zastanawiam się czy poczyniono jakieś znaczne usprawnienia?
Którą część polecacie?
Byłbym wdzięczny za opinie ludzi, którzy grali przynajmniej w jeden z tych tytułów, a nie na zasadzie "daj spokój, ta gra ssie". Już napisałem co na ten temat sądzę.
Lepsza będzie 2, wprowadza trochę modyfikacji (zbieranie sponsorów, ulepszanie części aut, lepiej poprowadzone mistrzostwa) oraz przyjemniej mi się w nim jeździ, tak ogółem jest to ulepszona jedynka.
Ponoć zmieniło sie niewiele, ale jednak coś, wiec chyba warto wziać 2. Ale ja mam część pierwszą, więc to tylko moje domysły.
BTW - jakie ssanie? Gra jest bardzo dobra.
Dzięki za odpowiedź panowie, a jak wygląda kwestia z modelem jazdy? Bo na niektórych filmikach na YT to zachowanie samochodu na drodze wygląda trochę dziwnie, przyjemnie się jeździ? We wspomnianym Dirt'cie te wyścigi, które były prawdziwym WRC były naprawdę spox, tutaj też jest OK?
Nie wiem jak w 2, ale pierwsze WRC to idealny zamiennik Dirta. Model ajzdy oaprty na tej samej idei - nie jest to symulacja, ale też nie ejst to durne arcade, trzebajechać idealnym torem, umiejetnie hamować, jedna z większych róznic to chyba wieksza bezwładność i fakt, zę niektóre zakręty pokonuje sie slizgiem - ale to ma sens i jest sensownie zrobione, nie jest to nic w stylu Dirta 2/3.
Dzięki Pietrus, w takim razie chyba zaopatrzę się w dwójeczkę, tylko poczekam aż jeszcze trochę stanieje :P
Jeśli nie grałeś w Colin McRae Rally 04 to powiem ci, że jest to o wiele lepsza produkcja od obu WRC razem wziętych. Stara, ale jara.
Czy lepsza? Eee... w dużej mierze inna. Ale zacna, to fakt, i chyba porównywalna jeśli idzie o poziom fajności, choc oczywiście inaczej zrealizowanej.
raziel88ck -> O ile dobrze pamiętam to grałem i rzeczywiście była bardzo dobra, natomiast demko Colina 05 odrzuciło mnie od siebie mega debilnym modelem jazdy. Nie wiem czy to zmienili w pełnej wersji, ale nie ryzykowałem swojej kasy. Dirt 1 był też całkiem spoko, bo ciągle było w nim dużo WRC a do tego wiele nowych typów rajdów. Ale Dirt 2 już był słaby. Przeszedłem go, bo jeździło się całkiem fajnie, ale ten klimat amerykańskiego odpustu :P i dominacja trybów "okołorajdowych" zamiast WRC nie przypadły mi do gustu. W WRC podoba mi się to, że ma tryb kariery podobny do tego z GRIDa, czyli udział w coraz lepszych imprezach i rozwój swojego teamu.
Oraz identyczny system malowania samochodu i obklejania go naklejkami sponsorów :D
No właśnie tak mi się kojarzyło, że to taka spora zrzynka, ale jak zrzynać to od najlepszych :P
Pozostaje mi poczekać jeszcze z miesiąc, może cena spadnie poniżej 100zł (teraz na allegro za 112 najtaniej) i kupić :)
W międzyczasie nadrobię zaległości z Deus Ex'em i być może Brotherhoodem
Deusa na PS3 dorwałem na allegro za 78,99 za nówkę angielską w edycji Nordic - zawierającej dodatki Explosive Mission Pack (dodatkowa misja + jakieś gadżety) i Tactical Weapons Pack (kolejne bronie i gadżety). Czasami można tam upolować niezłe okazje, biorąc pod uwagę że niektórzy ciągle sprzedają tą grę za 199zł.