Krzesło do komputera
Szukam krzesła/fotela do komputera.
Budżet do 3000 zł.
Wymogi jakie mam to
- nie siatka pod dupą
- na 190 cm
- nie badziewie, które rozpadnie się po 2 latach
- bardziej chodzi mi o wygodne siedzenie, niż korygowanie postawy, masaż pleców itd.
Wybór jest niestety tak ogromny, że ciężko się w tym połapać. Wiem, że sporo osób siedzi tutaj na forum po 24h na dobę, więc liczę na dobre podpowiedzi.

Ja mam od 2020 roku Fotel Ergohuman Plus Elite BT KMD31, czyli wlasnie odkrylem, ze ma już 6 lat i jest jak nowy. Widzę, że kosztuje koło 1900 zł teraz, co jest dobrą ceną, ja dałem 2k na promce. Może są jakieś nowsze modele, ale kierunek znasz.
BTW z tym krzesłem jest chyba troche jak z kartami graficznymi, że różni producenci mają licencję na produkcję tego modelu. Mój akurat robiła firma Grospol.
Polecam, dobry zakup, z 4-5 egzemplarzy tych krzeseł "sprzedałem" przez lata, zawsze dostawałem wyrazy wdzięczności.
Krzesło nie koryguje postawy, ale dobre krzesło naturalnie wpływa na postawę pozytywnie. Spędzamy na nim czasem i 16h dziennie, więc nie ma co narzekać. Pierwsze 3 dni na tym krześle się siedzi niewygodnie, ale potem bajka.
Spojrzałem na te modele i to praktycznie wychodzi poza 3 koła. Koniec końców może się zdecyduję ale mam nadzieję, że będziesz przyjmować reklamację przy takiej kwocie.
Ale jak wychodzi poza 3 koła?
2800 z kodem 2700 https://siadam.pl/fotele-biurowe/20-grospol-fotel-biurowy-ergohuman-2-elite-st-bs-black.html
2700 https://www.centrumkrzesel.pl/fotel-ergonomiczny-ergohuman-2-ultra-bs-black/8616/p
W zasadzie trudno znalezc powyzej 3k, nie wiem jak patrzyles. Nie moge znalezc tej oferty za 1900, chyba sie rozeszla albo dotyczyla jakiegos gorszego modelu.
będziesz przyjmować reklamację przy takiej kwocie
Jestem gotów wysłać Jacka Daniel'sa jeśli po 2 tygodniach korzystania nie bedziesz zadowolony, ale nie bedzie takiej koniecznosci
To są dwa różne modele.
Plus szukam z tapicerką pod dupą i znajduję tylko skórzane.
edit
nie, jest jedna oferta
https://www.centrumkrzesel.pl/fotel-biurowy-ergohuman-elite-2-bt-black/7784/p
Niemniej jednak podjadę do salonu i zobaczę to co mają, bo faktycznie w necie same ochy i achy
czemu nie siatka?
kupiłem dzieciakowi coś podobnego jak u loona w poście tylko właśnie z siatką.
tylko chińszczyzna, a nie brandowana chinszczyzna, i muszę przyznać że jest nawet ok.
no i ja mam tak że nie kupię innego niż mesh (siatka)
Ostatnie dwa krzesła, które miałem miały siatkę pod tyłkiem i są dwie rzeczy:
1. po pierwsze siatka musi być napięta na stelażu, więc wokół tego siedziska jest zwykle twardy plastik, który czuć np. pod udem.
2. po drugie ta siata jest po prostu twarda. Siadłem ostatnio na krześle bez tego i OMG jakie to było mięciutkie. Na plecach może być, jedna pod dupą podziękuję.
OFC mam świadomość, że w niektórych modelach siateczka może być jak dotyk młodych piersi ale bez możliwości przetestowania już nie zaryzykuję.
Ja przed tym moim wypasionym przerobiłem z 5 foteli z Allegro w budżecie 300-400 zł i one mi się po prostu psuły, czasem nawet po roku-dwóch. Jasne, ważę trochę ponad 100 kg, ale no to też nie jest 150 kg, krzesło biurowe powinno wytrzymać. Finalnie najdłużej korzystałem z jakiegoś totalnego gówna kupionego z desperacji za 115 zl na Allegro, które jak na ironię było wytrzymałe, tylko no nie bylo ono przesadnie ergonomiczne, to nie było "zdrowe" krzesło.
Wiec jak tak sobie policze to wymienianie krzesła co półtora roku itd. to nie chce zapeszyc, ale moze jeszcze bede na tym moim do przodu*.
*na pewno juz jestem jesli uwzgledniac komfort itd.
Ja dobre kilka(naście?) lat siedziałem na jakimś za 400 zł, potem przyszła 30stka i działalność, więc zacząłem się zastanawiać nad czymś lepszym. Kumpel mówił mi kupuj millera, ja jednak byłem za tym, że typ spadł z konia z taką ceną.
Finalnie kupiłem jakiś gamingowy fotel diablo za 900, który był ogromny i niewygodny, potem meshowy fotel diablo za 1300, który był nawet ok oprócz jakości bo po 2 latach siadł, potem fotel z ikea za 1000, które jest mega twarde i śliskie no i teraz postanowiłem, że może jednak kupię coś droższego bo łącznie wydałem ponad 3 koła i jestem w punkcie wyjścia, a kumpel jak siedział na millerze tak siedzi.
ja mam millera z meshem (aeron) a wcześniej miałem jakis zamszowy wynalazek przez chyba 8 lat.
dzieciakom nie kupię Millera ale z drugiej strony jak widzę gamongowe wynalazki z płaskim siedziskiem które nie mogą być wygodne (ale są gamingowe) to się zastanawiam kto na tym wytrzyma dłużej niż dwie godziny. kupiłem chińczyka sihoo bodajże mają dość duży asortyment również z regulowanym nachylenia siedziska (nie tylko oparcia) i muszę przyznać że o ile nie jest to żadne premium to jakość jest naprawdę przyzwoita.
Jakieś 6 lat mam Titana od Secret Laba. Koty go masakrują, a materiał wytrzymuję.
Jedyny problem z obiciem podłokietników, bo popękało przez moje podnoszenie cielska na łokciach.
Mechanizmy dalej działają bez zarzutów, a z krzesłem się nie cackam :)
Ja mam swoje dwunasty rok. więc niczego nie polecę. Teraz chciałbym kupić (jeszcze) ładniejsze, ale widzę, że ceny skórzanych w ostatnich latach wystrzeliły w kosmos, więc zostają raczej tkaniny, przynajmniej przy tych ergo. Choć w 3k i skóra się mieści...
Do tego niezłe są widzę czasy oczekiwania na NS czy Flokk (Profim) - 5-6 tygodni?! LOL :D
Jak ma być wygoda to szukaj prostych kształtów bez udziwnień.
Jaka marka to sam nie wiem, tyle było przejęć itp. NS, Flokk, ale co jeszcze? Chiński Ergohuman? (kiedyś chyba nie był chiński, to faktycznie wszystkie prezesy z GOL-a kupowały)
Od kilku lat mam Secretlab (teraz pewnie modele trochę się zmieniły)
Obecnie bym kupił któreś Herman Miller (pewnie Aeron)
Generalnie z siedzeniem jak z łóżkiem/materacem - jeżeli spędzamy sporo czasu to warto zainwestować więcej, ja obecnie żałuję, że od razu nie kupiłem lepszego krzesła
https://arozzi.se/?srsltid=AfmBOorfqL8tWKqto967-uzY4E_57xFXlFBp1Wa1xv5n-xqbLNKQt2U2
Mam jedno od 3 lat. Ważę dużo ale ten fotel też. Nie do zajechania. No i, dostaniesz białe rękawiczki do zmontowania.