Krótka rozkmina na temat Cyberpunka 2077
Nie napiszę w tym poście zapewne niczego nowego, aczkolwiek czuję potrzebę wyrzucenia tego z siebie, a mianowicie mam nadzieję, że Cyberpunk okaże się grą z pogranicza 7/10. Wszyscyście tak napompowali ten balon, macie nie wiadomo jak wygórowane oczekiwania wobec redów, że jestem pewien, że znajdzie się masa takich, że jak gra dostanie 80 -90% to będą nazywać to szajsem i że redzi nie podołali, ale to tylko i wyłącznie wasza wina, nie mówię, że to źle jest mieć oczekiwania, to bardzo dobrze, ale to co się dzieje wokół tej gry to juz przesada, dlatego w głębi liczę, że "redzi nie dowiozą" bo przynajmniej skończy sie ten patologiczny hypetrain i będą mogli w koncu mam nadzieje egzystować normalnie, bo teraz wszyscy im patrzą na ręcę, co jest uważam okrutną presją, już widzę tę komentarze pod recenzja na GOL-u jak Cyberpunk dostanie jakieś 85% najchętniej zbombardowałbym wtedy wszystkie serwery, bo będzie taka gównoburza i taki ściek na tym forum, że lepiej będzie tu nie wchodzić przez co najmniej pół roku, juz widzę te lamenty, że "eee ta gra zasługuje na 10!!!!11111" I kto wie, może faktycznie zasłuży, ale to się jeszcze okaże, więc tym pięknym akcentem zakończę słowami, że nie dostańcie zawału jak jakis serwis wystawi siódemkę, bo nie wiem czy macie pojęcie ale 70% to dobra gra, ba nawet 60 jest grywalne, a 50% średnie, ale jak wy grę 80% uważacie za szajs to przykro mi, wiem, że mocno generalizuje, bo nie wszyscy tak robią, ale Ci którzy tak nie robią jednoczesnie wiedzą tak jak ja, że wielu jest takich agentów, co myśli w ten sposób. Niech juz to w koncu wyjdzie i miejmy to w koncu za sobą.
Bo ja wiem, dla mnie czytając artykuły itd. zapowiada się gra fenomenalnie. Wydaje mi się, że większość osób rozczarowanych gameplayem to osoby pokroju UVa oczekujące sandboxa w stylu rockstara, a większość osób, z tych które ograły ten 4h fragment, które są zachwycone to osoby oczekujące cRPG.
Ja myślałem że pokażą coś nowego, coś czego jeszcze nie było w żadnej innej grze ale z tego co widać to jest powtórka rozrywki i wszystkie mechaniki, które zostały zaprezentowane były już w innych grach. Do tego odnoszę wrażenie że gra pod, kątem niektórych elementów jest przestarzała, jak np. walka. Po za tym gra jest za długo robiona, a gry jak są za długo robione to się właśnie starzą. Jakby wyszło nowe GTA to by tego całego Cyberpunka 2077 zmiotło z powierzchni ziemi. Zresztą nawet jakby tą grę do starego GTA V porównywać to wyglądana biednie.