Kraków gdzie polecacie pójść na steka?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
17.01.2026 08:35
Długowłosy Metal
1
odpowiedz
Długowłosy Metal
106
Konsul

Kraków gdzie polecacie pójść na steka?

Gdzieś w okolicach Rynku lub Kazimierza
Ogólnie najbardziej chciałbym zjeść Tomahawka albo T-Bona bo nigdy nie jadłem :P Póki co wygooglowałem Mr Beef oraz Mucca.
Będę wdzięczny za fajne polecajki albo ostrzeżenia gdzie się nie zapuszczać :P

17.01.2026 10:10
mohenjodaro
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
mohenjodaro
130
Mieszkaniec Beregostu

Nie wiem, ale w Warszawie polecam Yes Butcher!, tylko obsługa trochę niemiła, pani na Mokotowie do mnie nie podeszła, a potem zrobiła mi awanturę, że usiadłem przy stoliku wedle własnego uznania, ale steki i wystrój niesamowite

17.01.2026 10:18
Długowłosy Metal
2.1
5
Długowłosy Metal
106
Konsul

Aha ...fajnie. Możesz mi powiedzieć po co mi ta informacja?

17.01.2026 14:45
mohenjodaro
2.2
4
mohenjodaro
130
Mieszkaniec Beregostu

Wybacz, ale to tobie się pomyliło ogólnopolskie forum internetowe z wyszukiwarką i opiniami na google maps

17.01.2026 15:36
DexteR_66
😜
3
odpowiedz
DexteR_66
17
Generał

Premium VIP

.

post wyedytowany przez DexteR_66 2026-01-17 15:37:26
17.01.2026 16:16
DiabloManiak
4
odpowiedz
DiabloManiak
253
Karczemny Dymek
17.01.2026 16:49
Devilyn
5
odpowiedz
Devilyn
220
Organised Chaos

Może mi ktoś przybliżyć kontekst tego co tu się dzieje w komentarzach xD?

17.01.2026 18:05
Soulcatcher
6
2
odpowiedz
Soulcatcher
290
Crimson Desert

Premium VIP

Długowłosy Metal

W Krakowie jest wiele dobrych restauracji serwujących steki. Nie koniecznie muszą to być Tomahawk czy T-Bona, bo problem z tymi potrawami to kwestia mięsa którego w Polsce nie ma łatwo dostępnego lub jest bardzo drogie.
Ogólnie prawdziwy T-Bona w Polsce będzie cię kosztował majątek i zapewne będziesz nim rozczarowany.

Poza tymi co napisałeś, ja jadłem w poniższych, nie koniecznie Tomahawka czy T-Bona, ale ogólnie dobre steki. Ceny raczej zniechęcające.

Pimiento Argentino Grill - ul. Stolarska - wszystko jest kwestią gustu ale tu mi chyba najbardziej smakowało, ceny smutne.
Moo Moo Steak & Burger Club - ul. Świętego Krzyża 15 - dobre, trochę tańsze, ogólnie mają dobre mięsa i smaczne burgery.
Ed Red - Rynek Główny 27 - kiedyś mieli bardzo dobre sezonowane T-Bony i ogólnie dobre mięsa.
Amalia Steak & Fish - Rynek Główny 42 - mają też świetną pieczoną jagięcinę i ogólnie mięsa, chodzi mi to to co jest częścią Pałacu Bonerowskich, tylko tam się coś pozmieniało i nie jestem pewien czy nie rozdzielili teog na dwie estauracje, tańszą i droższą.
Crazy Pig Kraków - ul. Kupa 24/2 - lepsze ceny smaczne mięsa.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl