Kraków gdzie polecacie pójść na steka?
Gdzieś w okolicach Rynku lub Kazimierza
Ogólnie najbardziej chciałbym zjeść Tomahawka albo T-Bona bo nigdy nie jadłem :P Póki co wygooglowałem Mr Beef oraz Mucca.
Będę wdzięczny za fajne polecajki albo ostrzeżenia gdzie się nie zapuszczać :P
Nie wiem, ale w Warszawie polecam Yes Butcher!, tylko obsługa trochę niemiła, pani na Mokotowie do mnie nie podeszła, a potem zrobiła mi awanturę, że usiadłem przy stoliku wedle własnego uznania, ale steki i wystrój niesamowite
W Krakowie jest wiele dobrych restauracji serwujących steki. Nie koniecznie muszą to być Tomahawk czy T-Bona, bo problem z tymi potrawami to kwestia mięsa którego w Polsce nie ma łatwo dostępnego lub jest bardzo drogie.
Ogólnie prawdziwy T-Bona w Polsce będzie cię kosztował majątek i zapewne będziesz nim rozczarowany.
Poza tymi co napisałeś, ja jadłem w poniższych, nie koniecznie Tomahawka czy T-Bona, ale ogólnie dobre steki. Ceny raczej zniechęcające.
Pimiento Argentino Grill - ul. Stolarska - wszystko jest kwestią gustu ale tu mi chyba najbardziej smakowało, ceny smutne.
Moo Moo Steak & Burger Club - ul. Świętego Krzyża 15 - dobre, trochę tańsze, ogólnie mają dobre mięsa i smaczne burgery.
Ed Red - Rynek Główny 27 - kiedyś mieli bardzo dobre sezonowane T-Bony i ogólnie dobre mięsa.
Amalia Steak & Fish - Rynek Główny 42 - mają też świetną pieczoną jagięcinę i ogólnie mięsa, chodzi mi to to co jest częścią Pałacu Bonerowskich, tylko tam się coś pozmieniało i nie jestem pewien czy nie rozdzielili teog na dwie estauracje, tańszą i droższą.
Crazy Pig Kraków - ul. Kupa 24/2 - lepsze ceny smaczne mięsa.