Gdzie polecicie założyć konto w banku walutowe? Gdzie bezpiecznie bez ukrytych opłat, z małym kosztem utrzymania, sprawdzone przez kogoś z Was, bez problemów później z likwidacją takowego kontra...
Do czego ci to potrzebne? Możliwe, że bardziej ci się opłaci założyć rachunek np. na neteller czy skrill zamiast konta w polskim banku.
Hmm nie sprawdzałem walutowego, ale zobacz sobie w Banku Smart. Ja mam tam konto rozliczeniowe + oszczędnościowe. Chwalę sobie, bo za prowadzenie ,za kartę jest 0 zł i w zasadzie trzeba się nieźle postarać, żeby bank naliczył jakąś opłatę. Jedynym minusem jest niewielka dostępność banku - brak możliwości płacenia on-line przez serwis tego banku (np. kupując doładowanie) oraz brak placówki banku.
Z tego co widziałem -jeśli chodzi o konto walutowe w tym banku- to kursy wymiany są całkiem niezłe - patrzyłem dla dolara, gdy kilka dni temu był za 3,87zł, to bank oferował 3,85 zł za 1$.
Konto walutowe potrzebne do wpładania za granicą kasy na konto, później wypłacenia w polsce w pln...
Tylko alior kantor.
Masz chyba z 30 walut do wyboru i najwazniejsze ma wbudowany KANTOR po super kursach. Reszta bankow tylko liczy zeby cie wyruchac na spreadzie.
Ewentualnie kantor online.