Witam! Mam 17lat i chciał bym założyć konto w jakimś banku internetowym by w końcu odciąć się od proszenia rodziców by wysłali pieniądze na grę (steam, origin itd)
Najlepiej jak by to było konto bez żadnych fizycznych kart kredytowych (wiem że to możliwe) najlepiej jakby posiadanie takiego konta było bezpłatne.... z tego co wiem banki teraz zabijają się o nowych klientów i to jest możliwe.
Polecacie jakiś bank? Jak by ktoś mi coś polecił to bardzo bym prosił o jakieś instrukcje i szczegółowe informacje, nie chcę się wpakować w jakiś bajzel ;/ ja chce tylko grać :D
PEKAO S.A.
Dobrze gdybys wzial wirtualną kartę płatnicza czy coś takiego. Ze zwykłą debetową jest problem a ta wirtualna jest traktowana jak kredytówka, doładowujesz ją przed kupnem i potem podajesz dane jak z kredytową i sciaga Ci z niej kase. Dostaniesz "fizyczna" karte jednak to bedzie po prostu plastik z numerem potrzebnym do transakcji, zadnej praktycznej funkcjonalnosci poza przepisaniem z niej numeru to nie ma.
Dlaczego bez kart? Załóż sobie jakieś normalne konto (na studenckie się jeszcze nie łapiesz, więc coś innego, ale dla nastolatków) i w ogóle nie będziesz miał w przyszłości żadnych zmartwień z tym związanych. Polecam internetowe konto iPKO. Narzeczona ma Credit Agricole i też nie narzeka :)