Konto bankowe

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
14.11.2011 19:04
CyberTron
1
odpowiedz
CyberTron
111
Imperator Wersalka

Konto bankowe

Witam, odczułem potrzebę otwarcia sobie konta bankowego.
Interesują mnie przede wszystkim koszty utrzymania, wygoda płacenia przez internet/kartą.
Co polecacie społeczności GOLa?:)

14.11.2011 19:15
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Konto e-direct to nowoczesne, bezpłatne konto osobiste
(tzw. ROR – rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy) przeznaczone dla osób pełnoletnich.

Wygodna obsługa przez internet, telefon stacjonarny i komórkowy zapewnia dostęp do rachunku z dowolnego miejsca przez 24 godziny na dobę.

Konto e-direct to same korzyści:

0zł za otwarcie i prowadzenie konta (Pakiet Standard)
0zł za przelewy wewnętrzne i zewnętrzne przez internet
0zł za realizację zleceń stałych przez internet
0zł za wydanie wznowienie karty Visa Electron
0zł za wypłaty kartą Visa Electron z bankomatów w Polsce od kwoty 400 PLN
0zł za token zapewniający najwyższe bezpieczeństwo
0zł za wyciągi z rachunku co miesiąc

Ponadto dostępne:

wysokooprocentowane lokaty
wygodny limit kredytowy w koncie
karty do płatności w internecie
bogaty pakiet ubezpieczeń w ramach kart płatniczych
usługa Visa cash back
doładowania telefonu komórkowego
spłacanie i monitorowanie Twojego kredytu samochodowego w systemie transakcyjnym
profesjonalna obsługa na bezpłatnej infolinii
możliwość ustanowienia pełnomocnika do rachunku wraz z określeniem zakresu uprawnień

http://www.vwbank.pl/

14.11.2011 19:49
wert
3
odpowiedz
wert
204
Kondotier
14.11.2011 20:27
4
odpowiedz
zanonimizowany779870
2
Junior

Ja osobiście polecam konto w ING-ie;p jestem klientem od paru lat i jak do tej pory się nie zawiodłem:)

16.11.2011 17:51
CyberTron
5
odpowiedz
CyberTron
111
Imperator Wersalka

Co do konta w ING.

http://www.ingbank.pl/indywidualni/konta-osobiste/direct-18-26#tab=1

Interesuje mnie taka opcja, jeśli ktoś jej używa to mam parę pytań.
To zbyt pięknie wygląda, gdzie haczyk? Można wypłacać w każdym bankomacie? Czy jeśli wyśle grafikę na moją kartę, to będzie ona ukazana w zadowalającej jakości? Jak wygląda sprawa z opłatami? Na czym ten bank zarabia, skoro wszystko za 0?

16.11.2011 18:46
komputeronix
👍
6
odpowiedz
komputeronix
43
Mistrz Jedi

CyberTron ---> http://www.ingbank.pl/_fileserver/item/1000192 tu jest tabela opłat i prowizji, nie wszystko jest za darmo, jednak zdecydowana większość ;) np. za darmo nie są : wyciągi papierowe w oddziale i wysyłane na adres korespondencyjny, sporządzanie i wysyłanie informacji za pośrednictwem faksu, SMS-y z wiadomością o transakcjach powyżej 300 PLN (oprócz 3 w pakiecie), wpłata własna gotówki w kasie banku, Realizacja przelewu w oddziale banku. Podkreśliłem te ważniejsze dla których ja nie jestem w tym banku :P Jeżeli chodzi o kartę to jej wydruk jest podobno zadowalający, ale oczywiście trzeba wysłać grafikę w dobrej jakości. ;)

16.11.2011 18:58
7
odpowiedz
Fabianos
53
Konsul

MBank ssie, no chyba że często robisz zakupy płacąc kartą, albo chcesz mieć co miesiąc odcinane 2zł za to, że nie robisz tych zakupów :>

16.11.2011 20:30
CyberTron
8
odpowiedz
CyberTron
111
Imperator Wersalka

Jeśli płacę to tylko kartą. W ing taka opłata to nie 2 a 7 zeta;p.

Orientuje się ktoś jakie wymiary musi mieć grafika którą chce przesłać do ING?

16.11.2011 20:34
kjx
9
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

7PLN ale pod warunkiem, że miesięczne transakcje kartą < 100PLN. W innym przypadku, przy koncie Direct, opłat nie ma.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl