Cześć. Podczas włączania komputera napotkałem problem. Mianowicie po zetknięciu kabla z zasilaczem wywala korki.
Dzieje sie tak po tym jak odłączałem kable od podzespołów by zrobic w nich porządek. Po ponownym podlaczeniu kabli dzieje sie to co opisałem wyżej. Wydaje mi sie ze wszystkie kable podlaczone sa w dobre miejsca. Pytanie brzmi co moze byc przyczyną takiej sytuacji.
Nie koniecznie. Komputery typu Lenovo C20X miały ten problem mimo sprawnych zasilaczy. Po włączeniu korków z komputerem podłączonym do sieci elektrycznej- działał bez problemu latami, dopiero przy odłączeniu i ponownym podłączeniu korki wyrzucało.
Ciekawym jest, że są takie przypadki.
Jaki zasilacz ma autor wątku?
Wtedy będzie wiadomo czy ma prawo to się dziać.
Jeden starszy model komputerów stacjonarnych Dell też miał ten problem. Zasilacz niestety nie miał przełącznika i przy wkładaniu wtyczki wręcz było słychać trzaski i czasem nawet iskra po czym wywalało korki. Po włączeniu korków natomiast działał cały czas bez przerwy, mam taki jeden wynalazek w pracy. Nawet w UPS korki wywala, taki twardziel.
Coś musiałeś nasypać przypadkiem do środka zasilacza.
Zasilacz wpięty bezpośrednio do gniazdka czy przez przedłużacz ? Jak to drugie to spróbuj na innym, albo w inny kontakt.
Obstawiam zasilacz do wymiany.